Στο ανανεωμένο Δημοτικό Θερινό Θέατρο ο δήμαρχος της Πάτρας Κώστας Πελετίδης

Το πλήρως ανανεωμένο Δημοτικό Θερινό Θέατρο της οδού Ρίτσου (Παμπελοποννησιακό) επισκέφθηκε το μεσημέρι της Τρίτης 27 Ιουνίου ο Δήμαρχος της Πάτρας Κώστας Πελετίδης ο οποίος ενημερώθηκε για τις παρεμβάσεις που έγιναν φέτος στο χώρο.
Το Δημοτικό Θερινό Θέατρο αναβαθμίστηκε πλήρως. Κατασκευάστηκε νέα σκηνή, τοποθετήθηκαν νέες καρέκλες και προστέθηκαν διαζώματα με αποτέλεσμα σε επίπεδο υποδομών να διαμορφωθούν πλέον οι αναγκαίες συνθήκες για να καλύψουν τις ανάγκες μιας θεατρικής καλοκαιρινής σκηνής, όπου κι΄ αν αυτή στηθεί.
Επίσης στους χώρους των παρασκηνίων τοποθετήθηκαν κλιματιστικά για τα οποία δεν δαπανήθηκαν χρήματα καθώς χάρη στην προσπάθεια των εργαζομένων στην αυτεπιστασία επισκευάστηκαν παλαιές ψυκτικές μονάδες. Παράλληλα τοποθετήθηκαν στέγαστρα.
Να σημειωθεί ότι η συμβολή αρκετών επαγγελματιών της πόλης στην αναβάθμιση του θεάτρου ήταν ιδιαίτερα σημαντική καθώς πρόσφεραν αφιλοκερδώς μέρος των υλικών που απαιτήθηκαν για τις παρεμβάσεις, θέλοντας να ενισχύσουν την προσπάθεια για τη διαμόρφωση του χώρου, τους οποίος ο Πολιτιστικός Οργανισμός και ο Δήμος ευχαριστούν θερμά.

O δήμαρχος της Πάτρας σε δηλώσεις του τόνισε πως «Από το δήμο Πατρέων και τον Πολιτιστικό Οργανισμό – μαζί με τους εργαζόμενους οι οποίοι έκαναν ένα καταπληκτικό Δημοτικό Θερινό Θέατρο – ξεκινούν στο πλαίσιο του Διεθνούς Φεστιβάλ και οι θεατρικές παραστάσεις. Πρέπει να πούμε ένα μεγάλο

μπράβο  σε αυτούς που δημιούργησαν αυτό τον καταπληκτικό ανοιχτό θέατρο αποδεικνύοντας ότι μπορούν με τις δυνάμεις τους να φέρουν σε πέρας ότι και να ζητήσει ο δήμος. Ένα μεγάλο
μπράβο και στο διοικητικό συμβούλιο του Πολιτιστικού Οργανισμού και τους εργαζόμενους του, που έφεραν σε πέρας μια δύσκολη αποστολή.
Όλοι πρέπει να έρθουμε εδώ να παρακολουθήσουμε τις θεατρικές παραστάσεις και να χαρούμε όλα αυτά που δημιουργούμε από το τίποτα. Αυτό όμως δεν είναι το φυσιολογικό. Το σωστό είναι να έχουμε τη χρηματοδότηση που απαιτείται για να κάνουμε τις μόνιμες εγκαταστάσεις που αρμόζουν στην πόλη.
Αυτό συνεπάγεται πως πρέπει να έχουμε τα κονδύλια που απαιτούνται τόσο από την κυβέρνηση και το υπουργείο πολιτισμού όσο και από την περιφέρεια. Θα συνεχίσουμε τον αγώνα για να μην περιοριζόμαστε μόνο στις δικές μας δυνάμεις, αλλά να κάνουμε περισσότερα πράγματα, έχοντας τα αναγκαία εργαλεία. Περιμένουμε όλους και όλες στις εκδηλώσεις που θα φιλοξενηθούν σε αυτό το χώρο».
Για τις παρεμβάσεις ο κ. Πελετίδης ενημερώθηκε από τους μηχανικούς του δήμου Πατρέων Αντώνη Δαλαγιώργο και Βασίλη Καλαπόδη. Στο χώρο του θεάτρου βρέθηκαν επίσης εργαζόμενοι στον Πολιτιστικό Οργανισμό, στην αυτεπιστασία – οι οποίοι συμμετείχαν στις εργασίες – και η πρόεδρος του Πολιτιστικού Οργανισμού Κατερίνα Γεροπαναγιώτη.