Στο Διεθνές Συμπόσιο Γλυπτικής στην “Ιχθυόσκαλα” ο υφυπουργός Πολιτισμού Ν. Γιατρομανωλάκης – Συναντήθηκε με τον Δήμαρχο Πατρέων Κ. Πελετίδη και την πρόεδρο του Πολιτιστικού Οργανισμού Κ. Γεροπαναγιώτη (ΦΩΤΟ)

Το χώρο της «Ιχθυόσκαλας», όπου πραγματοποιείται το Διεθνές Συμπόσιο Γλυπτικής με θέμα «1922-2022,πρόσφυγες» το οποίο είναι αφιερωμένο στον γλύπτη Διονύση Γερολυμάτο, επισκέφθηκε  την Παρασκευή 10 Ιουνίου ο υφυπουργός Πολιτισμού – για θέματα Σύγχρονου Πολιτισμού – Νίκος Γιατρομανωλάκης.

Ο υφυπουργός Πολιτισμού συναντήθηκε στον πολυχώρο πολιτισμού της «Ιχθυόσκαλας» με τον  Δήμαρχο της Πάτρας Κώστας Πελετίδη και την πρόεδρο του Πολιτιστικού Οργανισμού Κατερίνα Γεροπαναγιώτη, οι οποίοι τον ενημέρωσαν για το αντικείμενο και τον χαρακτήρα του συμποσίου καθώς και για το σύνολο των δράσεων και δομών του Πολιτιστικού Οργανισμού.

Παράλληλα αναφέρθηκαν στην ανάγκη στήριξης από πλευράς  πολιτείας της προσπάθειας που γίνεται με τις απαιτούμενες χρηματοδοτήσεις και προσλήψεις προσωπικού.

Στη συνέχεια ο Δήμαρχος της Πάτρας και η πρόεδρος του Πολιτιστικού Οργανισμού ξενάγησαν τον κ. Γιατρομανωλάκη στο χώρο όπου γίνεται η κατασκευή των γλυπτών. Ο Υφυπουργός Πολιτισμού είχε συνάντηση και ενημερώθηκε για τα υπό διαμόρφωση έργα, με τον ζωγράφο – γλύπτη μέλος του Επιμελητηρίου Εικαστικών Τεχνών Ελλάδος Χρήστο Λάμπρου και με τους καλλιτέχνες που συμμετέχουν στο συμπόσιο.