Συναυλία της Ορχήστρας Νυκτών Εγχόρδων Δήμου Πατρέων «Θανάσης Τσιπινάκης» με τη Μαρία Φαραντούρη υπό τη διεύθυνση του Μίλτου Λογιάδη

Μια σπουδαία επέτειος, μια σπάνια καλλιτεχνική σύμπραξη πολλών αστέρων, μια διοργανωτική συνεργασία κορυφής μεταξύ δυο εκ των σπουδαιότερων φορέων της πόλης.

Η συνταγή της μεγάλης συναυλίας της Τετάρτης 12 Μαρτίου εγγυάται ένα εύγευστο μουσικό μενού, μια αισθητικά άρτια εκδήλωση, εν τέλει ένα σπουδαίο πολιτιστικό γεγονός με πολλές προεκτάσεις και ιδιαίτερα βαρύνουσα σημασία.

Το Πανεπιστήμιο Πατρών σε συνεργασία με τη Δημοτική Βιβλιοθήκη- Πολιτιστικό Οργανισμό του Δήμου Πατρών διοργανώνει Συναυλία της Ορχήστρας Νυκτών Εγχόρδων Δήμου Πατρέων «Θανάσης Τσιπινάκης» με τη μεγάλη ελληνίδα ερμηνεύτρια Μαρία Φαραντούρη.

Η Συναυλία πραγματοποιείται στο πλαίσιο των εορτασμών για τα 50 χρόνια από την ίδρυση του Πανεπιστημίου Πατρών (1964-2014). Το Πανεπιστήμιο Πατρών, για να εορτάσει το γεγονός της πενηντάχρονης προσφοράς του στους τομείς της επιστήμης και του πολιτισμού, της έρευνας και της εκπαίδευσης αλλά και για να επικοινωνήσει στην ευρύτερη κοινωνία τη θέση του στην ελληνική αλλά και διεθνή επιστημονική αριστεία, προετοιμάζει μια σειρά δράσεων και εκδηλώσεων. Η έναρξη των εκδηλώσεων θα πραγματοποιηθεί με τη συναυλία αυτή στο Συνεδριακό και Πολιτιστικό Κέντρο του Πανεπιστημίου την Τετάρτη 12 Μαρτίου 2014 και ώρα 21.00, ενώ η κορύφωση των εορτασμών προγραμματίζεται για τη γενέθλια ημέρα του Πανεπιστημίου, την Κυριακή, 30 Νοεμβρίου 2014.

Η Ορχήστρα Νυκτών Εγχόρδων «Θανάσης Τσιπινάκης» έχει την ευκαιρία να συνεργαστεί με σπουδαίους συντελεστές για την υλοποίηση αυτής της συναυλίας

Την κορυφαία ερμηνεύτρια Μαρία Φαραντούρη, που έχει συνεργαστεί και στο παρελθόν με την Ορχήστρα και θα τιμήσει πάλι την πόλη μας με την παρουσία της και τις συγκλονιστικές ερμηνείες της.

Τον Μίλτο Λογιάδη, έναν από τους κορυφαίους Διευθυντές Ορχήστρας, που έχει διευθύνει πολλές συμφωνικές Ορχήστρες στην Ευρώπη καθώς και την Ορχήστρα των Χρωμάτων του Μάνου Χατζηδάκη, και με χαρά δέχτηκε να διευθύνει την Ορχήστρα σε αυτήν τη μοναδική συναυλία.

Δύο σπουδαίοι επίσης μουσικοί από την Αθήνα θα συνοδεύσουν τη Μαρία Φαραντούρη και την Ορχήστρα Στα πνευστά ο Θύμιος Παπαδόπουλος και στο πιάνο ο Αχιλλέας Γουάστωρ, που επίσης έχουν συνεργαστεί και στο παρελθόν με την Ορχήστρα.

Την Καλλιτεχνική Επιμέλεια της Συναυλίας έχει η Υπεύθυνη της Ορχήστρας Βάγια Ζεππάτου.

Η Ορχήστρα Νυκτών Εγχόρδων «Θανάσης Τσιπινάκης» του Δήμου Πατρέων συνεχίζει να παράγει πλούσιο και υψηλού επιπέδου πολιτιστικό έργο, τιμώντας και προβάλλοντας την Πόλη της Πάτρας στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

Η είσοδος στη συναυλία θα είναι ελεύθερη για το κοινό.