Συνεχίζονται οι παραστάσεις καραγκιόζη στο Λαϊκό Θεατράκι

Με δυο ακόμα παραστάσεις του θεάτρου Σκιών συνεχίζεται το Σάββατο 14 Σεπτεμβρίου και την Κυριακή 15 Σεπτεμβρίου, στο Λαϊκό Θέατρο της Γερμανού, η ενότητα «Το Θέατρο Σκιών συναντά τον Κινηματογράφο», που διοργανώνει ο Πολιτιστικός Οργανισμός του Δήμου Πατρέων.

Το Σάββατο τη σκυτάλη παίρνει ο Καραγκιοζοπαίχτης Χρ. Πατρινός ο οποίος παρουσιάζει «Το καμένο δέντρο και την περιπέτεια του Καραγκιόζη».

Την Κυριακή ο Κ. Μακρής παρουσιάζει τη «Γέννηση του Κολλητηριού».

Σάββατο 14 Σεπτεμβρίου

 «Το καμένο δέντρο και η περιπέτεια του Καραγκιόζη»

Απέναντι από την παράγκα του Καραγκιόζη υπήρχε ένα δέντρο που έχει φυτευτεί από τον ίδιο εδώ και πενήντα χρόνια. Το φρόντιζε, το πότιζε και το περιποιούνταν τακτικά μαζί με τα Κολλητήρια. Κάποιος ασυνείδητος όμως μια μέρα το έκαψε και παράλληλα κάηκε όλο το δάσος του χωριού.

Η φύση εκδικείται και το καμένο δέντρο του Καραγκιόζη παρουσίασε ένα παράξενο φαινόμενο. Όποιος πέρναγε από εκεί μεταμορφωνόταν και όλη η παρέα του Καραγκιόζη (Μορφονιός, Μπάρμπα-Γιώργος, Χατζηαβάτης, Νιόνιος κ.α.) μαζί και ο ίδιος μεταμορφώθηκαν σε είδη του ζωικού βασιλείου.

Η φανταστική ξεκαρδιστική κωμωδία τελειώνει με τα λόγια που θυμάται ο Χατζηαβάτης από την γιαγιά του, όπου προφέροντάς τα ξαναγίνονται όλοι πάλι άνθρωποι.

Η παράσταση έχει έντονο οικολογικό ενδιαφέρον με στόχο να περάσει περιβαλλοντικά μηνύματα και να ευαισθητοποιήσει τους μικρούς και μεγάλους φίλους του Θεάτρου Σκιών για την αξία της φύσης και του περιβάλλοντος προς τον άνθρωπο.

Κυριακή 15 Σεπτεμβρίου

« Η γέννηση του Κολλητηριού»

Η Αγλαΐα γεννάει το πρώτο παιδί του Καραγκιόζη. Ο πασάς θέλει να το απαγάγει και το σκοτώσει αλλά την τελευταία στιγμή το σώζει ο αξιωματικός και παίρνει το θρόνο.

Ώρα έναρξης 20.15

Είσοδος Ελεύθερη