Συνεχίζονται το Σαββατοκύριακο οι παραστάσεις Καραγκιόζη στο Λαϊκό Θεατράκι

Με δυο παραστάσεις συνεχίζονται το Σαββατοκύριακο (21 & 22 Σεπτεμβρίου) οι εκδηλώσεις της ενότητας «Το θέατρο Σκιών συναντά τον κινηματογράφο», που πραγματοποιείται στο Λαϊκό Θέατρο της οδού Γερμανού.

Το Σάββατο ο καραγκιοζοπαίχτης Κ. Μπαλαμπάνης παρουσιάζει το έργο « Ο Καραγκιόζης υπερχρεωμένος». Την Κυριακή τη σκυτάλη παίρνει ο Ν. Μακρής ο οποίος παρουσιάζει την παράσταση « Ο Καραγκιόζης στη Ζούγκλα».

«Ο Καραγκιόζης υπερχρεωμένος» (τα 82 εντάλματα του Καραγκιόζη)

Ο Χατζηαβάτης λέει στον Καραγκιόζη, ότι ο Πασάς έχει στα χέρια του … ογδόντα δύο εντάλματα συλλήψεως, και τον ΄συμβουλεύει να παρουσιαστεί στον Βεζίρη, να γυρέψει συγνώμη απ΄ όσους έχει βλάψει, και τότε μπορεί να τον λυπηθεί. Αλλιώς τον γλιτώνει μόνο ο θάνατος. Ο Καραγκιόζης σκαρφίζεται να κάνει τον πεθαμένο, αφού όταν πεθάνει κανείς όλα τα αδικήματα του παραγράφονται. Έτσι, βάζει την γυναίκα του και τα παιδιά του να τον κλαίνε, και ο Πασάς όχι μόνο δεν τον φυλακίζει αλλά προσφέρει στην .. “χήρα” και χρήματα για την κηδεία του. Τρώγοντας ανοίγει η όρεξη. Ο Καραγκιόζης βλέποντας ότι έχει καλύτερη τύχη πεθαμένος παρά ζωντανός, αποφασίζει να καθυστερήσει την ώρα της “κηδείας”, για να μαζέψει και άλλα χρήματα από την παλιοπαρέα του.

Ο Καραγκιόζης στη Ζούγκλα
Ο γιος του Πασά, έχει πάει στη Ζούγκλα με καράβι να φέρει διάφορα μπαχαρικά και να εξερευνήσει τη ζούγκλα αλλά χάνεται. Ο Πασάς οργανώνει πέντε-έξι εξερευνητές και τους στέλνει στην ζούγκλα για να βρούνε το γιο του. Εδώ αναλαμβάνει δράση ο μακρυχέρης καμπούρης ήρωας του θεάτρου Σκιών…..

Ώρα Έναρξης 20.15’
Είσοδος Ελεύθερη