Τοποθετήθηκε στην υπαίθρια “γλυπτοθήκη” της ‘Ιχθυόσκαλας’ και το τελευταίο γλυπτό που κατασκευάστηκε κατά τις εργασίες του Διεθνούς Συμποσίου (ΦΩΤΟ)

Με την τοποθέτηση στην «Ιχθυόσκαλα» στο νότιο Πάρκο της Πάτρας του τελευταίου από τα γλυπτά που κατασκεύασαν οι καλλιτέχνες οι οποίοι συμμετείχαν στο Διεθνές Συμπόσιο Γλυπτικής, με θέμα «1922-2022, Πρόσφυγες», ολοκληρώθηκαν και τυπικά το πρωί της Πέμπτης 30 Ιουνίου οι εργασίες.
Το έργο έχει τίτλο «Προσευχή» και είναι δημιουργία του Αρμένιου γλύπτη Gagik Altunyan . Στην «εγκατάσταση» και του τελευταίου έργου στο χώρο παραβρέθηκε η πρόεδρος του Πολιτιστικού Οργανισμού Κατερίνα Γεροπαναγιώτη.
Η πρόεδρος του Πολιτιστικού Οργανισμού σε δήλωσή της τόνισε: «Το Διεθνές Συμπόσιο γλυπτικής ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία, κάτι το οποίο επιβεβαιώνεται και από τα έργα που μένουν στην πόλη. Ωστόσο το καραβάνι των προσφύγων συνεχίζει να τραβάει την ανηφόρα. Μην ξεχνάμε ότι το θέμα του συμποσίου ήταν οι πρόσφυγες, κάτι το οποίο αποτυπώνεται με υποδειγματικό τρόπο στα έργα των καλλιτεχνών. Τα δραματικά γεγονότα με τις πρόσφατες δολοφονίες προσφύγων στα σύνορα του Μαρόκου είναι εδώ για να μας θυμίζουν πως η προσφυγιά και ο βίαιος ξεριζωμός των λαών είναι παντού και παρών γιατί είναι παρούσα η αδικία και οι πόλεμοι που γίνονται για τα συμφέροντα των αφεντικών των λαών. Συνεπώς όταν και η τέχνη συναντιέται με τον αγώνα ενάντια στους άδικους πολέμους, την αδικία και την προσφυγιά είναι κάτι σπουδαίο».
Στην «Ιχθυόσκαλα» έχει δημιουργηθεί προσωρινά μία υπαίθρια γλυπτοθήκη η οποία αποτελεί καθημερινά καθημερινά πόλο έλξης για δεκάδες πολίτες.
+24
0
Απήχηση
0
Αλληλεπιδράσεις
Προώθηση δημοσίευσης
Μου αρέσει!

 

Σχόλιο
Κοινοποίηση