«Το αποτύπωμα της επανάστασης του 1821 στην Κοινωνία, την Τέχνη και τον Πολιτισμό» – Μία ξεχωριστή ημερίδα με μοναδική θεματολογία – (ΦΩΤΟ)

Μια ξεχωριστή ημερίδα με κεντρικό θέμα «Το αποτύπωμα της επανάστασης του 1821 στην Κοινωνία, την Τέχνη και τον Πολιτισμό» πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 15 Οκτωβρίου στην Αγορά Αργύρη. Την ημερίδα διοργάνωσε ο Πολιτιστικός Οργανισμός του Δήμου Πατρέων στο πλαίσιο των επετειακών δράσεων του Δήμου, για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση.

Παρά τις δυσμενείς καιρικές συνθήκες, ο συνεδριακός χώρος της Αγοράς «Αργύρη» γέμισε από κόσμο, ο οποίος παρακολούθησε με μεγάλο ενδιαφέρον τις τοποθετήσεις όλων των συμμετεχόντων. Παράλληλα, μεγάλη ήταν η συμμετοχή θεατών οι οποίοι την παρακολούθησαν σε απ’ ευθείας μετάδοση, μέσω του διαδικτύου.

Τις εργασίες της ημερίδας άνοιξε ο Δήμαρχος Πατρέων, Κώστας Πελετίδης, με μαγνητοσκοπημένο μήνυμά του καθώς την ίδια μέρα βρισκόταν στο συνέδριο της ΚΕΔΕ στη Θεσσαλονίκη.

Οι εισηγητές,  Μόσχος Βασίλης, Στιβανάκη Ευανθία, Μυρωδιάς Αντώνιος, Παπαγεωργίου Ιωάννα και Τούλιος Σπύρος, οι οποίοι, κατόπιν σχετικής εισήγησης των διοικητικών στελεχών της Δημοτικής Βιβλιοθήκης και Δημοτικής Πινακοθήκης Πατρών, επιλέχθηκαν ομόφωνα από το ΔΣ του Πολιτιστικού Οργανισμού, ενώ ομόφωνα εγκρίθηκαν και τα θέματα που ανέπτυξαν, «φωτίζοντας» τις πτυχές που ανέλυσαν.

Εκ μέρους του Πολιτιστικού Οργανισμού, το μέλος του Δ.Σ. Χριστίνα Κλωνιζάκη,  στο κλείσιμο ευχαρίστησε όλους τους συμμετέχοντες και όλους τους συντελεστές οι οποίοι συνέβαλαν στην πραγματοποίηση της ημερίδας, ενώ ενημέρωσε για τη συνέχεια των επετειακών εκδηλώσεων.

Το συντονισμό της ημερίδας είχε ο δημοσιογράφος  Φάνης Βγενόπουλος, ενώ στο τέλος οι παρευρισκόμενοι είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν έργα των Mozart, Shostakovich και Σκαλκώτα από το κουιντέτο εγχόρδων του Δημοτικού Ωδείου Πατρών.

Την ημερίδα παρακολούθησαν οι αντιδήμαρχοι Διονύσης Πλέσσας, Αναστασία Τογιοπούλου, Ανδρέας Αθανασόπουλος, η πρόεδρος του Καρναβαλικού Οργανισμού Ήρα Κουρή, εκπρόσωπος της Μητρόπολης Πατρών,  ο κύριος Τηλιγαδης Ευστάθιος εκ μέρους του Κέντρου Εκπαίδευσης Τεχνικού, ο κύριος Σταθόπουλος Ηλίας εκ μέρους της Αστυνομικής Διεύθυνσης Αχαΐας, μέλη του ΔΣ του Πολιτιστικού Οργανισμού και εκπρόσωποι φορέων και συλλόγων της πόλης.

Για όσους δεν ήταν δυνατό να παρευρεθούν στην ημερίδα, υπάρχει η δυνατότητα να την παρακολουθήσουν μαγνητοσκοπημένη στο διαδίκτυο στο κανάλι του Πολιτιστικού Οργανισμού στη διεύθυνση https//www.youtube.com/watch?v=cQkh2s1ximo  . Οι εισηγήσεις και όλο το  υλικό της ημερίδας θα δημοσιευθεί σε έντυπη μορφή, σε ημερομηνία που θα ανακοινωθεί το αμέσως επόμενο διάστημα .