Το Δημοτικό θερινό Θέατρο “πλημμύρησε” απο κόσμο για την “Ηλέκτρα” του Σοφοκλή -ΦΩΤΟ

Με μια εκπληκτική παράσταση η οποία καθήλωσε το κοινό που κατέκλυσε το Δημοτικό Θερινό Θέατρο της οδού Ρίτσου, συνεχίστηκαν το βράδυ της Κυριακής 9 Ιουλίου οι εκδηλώσεις του Διεθνούς Φεστιβάλ της Πάτρας.

Η τραγωδία του Σοφοκλή «Ηλέκτρα» σε σκηνοθεσία Λίλλυς Μελεμέ , με την Λένα Παπαληγούρα στον ομώνυμο ρόλο και μια ομάδα σημαντικών ηθοποιών άφησε ένα ισχυρό αποτύπωμα στα πολιτιστικά πράγματα της Πάτρας γι’ αυτό το καλοκαίρι.

Το θεατρόφιλο κοινό της Αχαϊκής πρωτεύουσας ήρθε «αντιμέτωπο» με μία ζοφερή πραγματικότητα, παρακολουθώντας μία παράσταση που έφερε στο προσκήνιο την εκδίκηση με την Ηλέκτρα και τον Ορέστη να πληρώνουν το αίμα με αίμα για το φόνο του Αγαμέμνονα από την Κλυταιμνήστρα και τον Αίγισθο.

Ο θεατής «συναντήθηκε» με ένα σύμπαν που βουλιάζει στην διαφθορά και την αδικία. Έναν κόσμο αντιηρωικό όπου τα πάντα έχουν ανατραπεί και η τάξη των πραγμάτων έχει διασαλευτεί επικίνδυνα. Σε αυτόν τον κόσμο, η Ηλέκτρα επέλεξε να αποτελέσει το μοναδικό κύτταρο ζωντανής συνείδησης που δεν θα πάψει να καταγγέλλει στο διηνεκές την ανηθικότητα και την υποκρισία…

Την παράσταση παρακολούθησαν η αντιδήμαρχος Υγείας – Πρόνοιας Βίβιαν Σαμούρη, ο αντιδήμαρχος Παιδείας – Αθλητισμού Τάκης Πετρόπουλος και το μέλος του Δ.Σ. στον Πολιτιστικό Οργανισμό του Δήμου Πατρέων Λαμπρινή Αναγνώστου.

Τους πρωταγωνιστικούς ρόλους του έργου ερμήνευσαν οι:  Ελισάβετ Μουτάφη, Ιωάννης Παπαζήσης, Στρατής Χατζησταματίου, Εριέττα Μανούρη, Δαυίδ Μαλτέζε, Πάρης Λεόντιος.

Χορός:Φιόνα Γεωργιάδη, Ήβη Νικολαΐδου, Κωνσταντίνα Νταντάμη, Δανάη Πολίτη, Μελισσάνθη Ρεγκούκου, Αρετή Τίλη