Το πρώτο δεκαπενθήμερο του Νοέμβρη θα παρουσιαστεί το βιβλίο του Παναγιώτη Σαλαμαλίκη “Το Δημοτικό Τραγούδι στην Αχαϊα”

*ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ ΟΡΓΑΝΣΙΜΟΥ ΚΑΤΕΡΙΝΑΣ ΓΕΡΟΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΜΕ ΤΗ ΣΥΖΥΓΟ ΤΟΥ ΑΕΙΜΝΗΣΤΟΥ (ΣΥΓΓΡΑΦΕΑ – ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ – ΝΟΜΙΚΟΥ) , ΜΑΡΙΕΤΤΑ

 

Ο προγραμματισμός της παρουσίασης του βιβλίου «Το Δημοτικό Τραγούδι στην Αχαΐα», του αείμνηστου Αχαιού(νομικού – πολιτικού) Παναγιώτη Σαλαμαλίκη, αποτέλεσε το αντικείμενο της συνάντησης που είχε η πρόεδρος του Πολιτιστικού Οργανισμού Κατερίνα Γεροπαναγιώτη με την σύζυγο του Μαριέττα .
Στη συνάντηση συμμετείχε η αναπληρώτρια διευθύντρια του Πολιτιστικού Οργανισμού Κατερίνα Πανταζοπούλου και αποφασίστηκε η παρουσίαση του βιβλίου να πραγματοποιηθεί το πρώτο δεκαπενθήμερο του Νοεμβρίου.
Το βιβλίο γράφτηκε από τον Παναγιώτη Σαλαμαλίκη και περιλαμβάνει συλλογή, ανάλυση, σχόλια δημοτικών τραγουδιών του τόπου και εκδόθηκε από τον Δήμο Πατρέων.
Ο συγγραφέας μέσα από μία πολύχρονη και κοπιώδη προσπάθεια έφερε στο προσκήνιο και αποκάλυψε τις απαρχές δημιουργίας πολλών δημοτικών τραγουδιών στην Αχαΐα, ήθη, έθιμα, παιχνίδια της γλώσσας παραλλαγές και πλούσια βιβλιογραφία.
*Η παρουσίαση του βιβλίου γίνεται με χρονική καθυστέρηση λόγω της πανδημίας.