«Το τέρας» του Ρομπέρτο Μπενίνι την Τρίτη 5 Ιουλίου στο Παλαιό Νοσοκομείο για τον Δημοτικό Κινητό Κινηματογράφο (ΦΩΤΟ)

«Το τέρας» ίσως η πιο αστεία ταινία του Ρομπέρτο Μπενίνι, του πλέον αξιαγάπητου κωμικού της Ιταλίας, παίρνει στις 9.30 το βράδυ της Τρίτης 5 Ιουλίου τη σκυτάλη των προβολών στη φετινή ενότητα του Δημοτικού Κινητού Κινηματογράφου που διοργανώνει ο Πολιτιστικός Οργανισμός.
Η ταινία θα προβληθεί στο αίθριο του Παλαιού Δημοτικού Νοσοκομείου με τους φίλους του κινηματογράφου να απολαμβάνουν τον σπουδαίο σκηνοθέτη και κωμικό στο ρόλο ενός «ασουλούπωτου» κομπιναδόρου του οποίου η καθημερινότητα περιλαμβάνει μεταφορές μανεκέν για τις βιτρίνες μαγαζιών και την αποτροπή όποιου θελήσει να αγοράσει το διαμέρισμα στο οποίο έχει κάνει κατάληψη.
Το όνομα αυτού Λόρις, ο οποίος μέσα από απίστευτες «συγκυρίες» φτάνει να θεωρείται ύποπτος για τον άγριο βιασμό και φόνο γυναικών, εξαιτίας της ατυχούς συνήθειάς του να πιάνεται σε ενοχοποιητικές καταστάσεις (για τις οποίες πάντα υπάρχει μία εντελώς αθώα εξήγηση που η αστυνομία αδυνατεί να εντοπίσει). Μια μυστική πράκτορας (υποδυόμενη από την Νικολέτα Μπράσι, η οποία είναι η σύντροφος του Μπενίνι στη ζωή), αναλαμβάνει έπειτα από εντολή του εκκεντρικού ψυχολόγου της αστυνομίας, ονόματι Τακόνε (τον οποίο υποδύεται ο Μισέλ Μπλάνκ), να διεγείρει τις σεξουαλικές ορμές του Λόρι και να τον συλλάβει επ΄αυτοφώρω…αλλά τα πράγματα δεν εξελίσσονται ακριβώς σύμφωνα με το αρχικό σχέδιο….
Παραγωγή: Ιταλία – Γαλλία Σκηνοθεσία: Ρομπέρτο Μπενίνι
Πρωταγωνιστούν: Ζαν Κλοντ Μπριαλί, Μισέλ Μπλαν, Νικολέτα Μπράσκι, Ρομπέρτο Μπενίνι
Η ταινία είναι κατάλληλη για άνω των 13 ετών.
Γέμισε η «Ιχθυόσκαλα» για την ταινία «Όσκαρ & Λίλι»
Οι φίλοι του κινηματογράφου γέμισαν το βράδυ της Κυριακής 3 Ιουλίου τον αίθριο χώρο της «Ιχθυόσκαλας» για να παρακολουθήσουν την ταινία «Όσκαρ & Λίλη». Η ταινία λατρεύτηκε και στην Πάτρα – όπως έγινε και σε κάθε πόλη και χώρα που προβλήθηκε – με την Οδύσσεια του «Όσκαρ και της Λίλι» να συγκινεί.
Τα βιώματα των δύο προσφυγόπουλων, του 8χρονου Όσκαρ και της 13χρονης Λίλι από την Τσετσενία και το «οδοιπορικό» τους στην Αυστρία, όπως αυτό αποτυπώνεται ανάγλυφα στο έργο μέσα από την σκηνοθετική ματιά του Arash T. Riahi δεν άφησαν κανέναν αδιάφορο.
Αυτή η μοναδική ανθρώπινη, πολιτική, ζεστή και γοητευτική ιστορία πρόβαλε τις πτυχές όλων όσων θα μπορούσε να βιώσει ανά πάσα στιγμή οπουδήποτε στον πλανήτη, οποιασδήποτε.
Συνημμένα σας στέλνουμε το μπανερ της ταινία «Το τέρας’ που θα προβληθεί την Τρίτη στο αιθριο του Παλαιού Δημοτικού Νοσοκομείου
Η είσοδος στις προβολές του Δημοτικού Κινητού Κινηματογράφου είναι δωρεάν.