Το Ωδείο Παρουσιάζει………”

Μουσικές από έργα των W.A. Mozart , C. Gounod , G.F. Haendel , F. Schubert , θα πλημμυρίσουν στις 8.30 το βράδυ της Τετάρτης (αύριο)  23 Δεκεμβρίου, το Συνεδριακό & Πολιτιστικό Κέντρο του Πανεπιστημίου Πατρών –  Αίθουσα Ι4 (μικρή) – στο πλαίσιο των εκδηλώσεων που διοργανώνει το Δημοτικό Ωδείο Πατρών με τίτλο Το Ωδείο Παρουσιάζει………” .

Πρόκειται για μια συναυλία με Χριστουγεννιάτικο χρώμα στην οποία συμμετέχουν οι   Μ. Σαφάροβα (βιολί), Α. Σελαλμαζίδη (βιολί),  Ρ. Σμαγκούλοβ (βιόλα),  Ν. Κομισσάροβ (βιολοντσέλο), Γ. Κοκκινάρης (κοντραμπάσο), Α. Βελισσαρίου (φλάουτο), Ε. Κοϊνη (φλάουτο).

 

Σολίστ Βασιλική Καραγιάννη

 

Πρόγραμμα

 

W.A. Mozart Divertimento II

Andante

Allegro di molto

Allegro assai

 

C. Gounod Ave Maria

Σολίστ Βασιλική Καραγιάννη

 

G.F. Haendel Aria Alcina “Tornami o vagheggiar” από την όπερα Alcina

 

 

 

 

 

 

Σολίστ Βασιλική Καραγιάννη

 

 Διάλλειμα

 

F. Schubert Quartetto Es-dur

 

 

Allegro moderato

Scherzo

Adagio

Allegro

 

W.A. Mozart Mottette “Exsultate, jubilate”

Allegro

Recitativo

Andante – Allegro

Σολίστ Βασιλική Καραγιάννη

 

 

                                           ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗ

Η Βασιλική  Καραγιάννη γεννήθηκε στην Πάτρα. Ξεκίνησε τις σπουδές της στο τραγούδι σε ηλικία 14 ετών και πήρε Δίπλωμα το 1994 με άριστα και `Α βραβείο με καθηγήτρια την κ.  Βαρβάρα Γκαβάκου .

Το 1994 έκανε  το ντεμπούτο της στην όπερα  στο Διεθνές Φεστιβάλ Κέρκυρας με τον ρόλο της “Νίνα” στην όπερα “Η Μάρτυς” του Σπ. Σαμάρα.

Από τότε άρχισε να συνεργάζεται με την Εθνική Λυρική Σκηνή και στην συνέχεια να εμφανίζεται σε σπουδαία Λυρικά θέατρα της Ευρώπη Teatro alla Scala του Μιλανου ,Βασιλική  Όπερα του Λονδίνου (θέατρο Covent Garden ),Θέατρο Κομουνάλε της Φλωρεντίας , Όπερα της Λισσαβόνας (θέατρο Σαν  Κάρλο ), Όπερα Σαν Κάρλο της Νάπολης ,Θεατρο Carlo Felice της Γενοβας ,Όπερα του Ντίσελντορφ, Komische Oper, Όπερα  του Βερολίνου , Queen Elisabeth Hall του Λονδίνου, αίθουσα “Dal Verme” του θεάτρου «Alla Scala» στο Μιλάνο, Cadogan Hall  του Λονδινου, κ.α.

Μέχρι τώρα έχει ερμηνεύσει τους πιο αντιπροσωπευτικούς ρόλους στο ρεπερτόριο της Σοπράνο-κολορατούρας Βασίλισσα της Νύχτας στο «Μαγικό Αυλό», Ολυμπία στα «Παραμύθια του Χόφμαν», Τσερμπινέττα στην «Αριάδνη στη Νάξο»,Τζίλντα στον «Ριγκολέττο», Βιολέτα στην «Τραβιάτα», Μπλόντε στην «Απαγωγή από το Σαράι», Ροζίνα στον «Κουρέα της Σεβίλλης», Ντεσπίνα στο «Έτσι κάνουν όλες», Καρολίνα στο «Μυστικό γάμο» , Νορίνα στο “Ντον Πασκουαλε”, Τζισμόντα στο “Il marito disperato”, Ερωφίλη – Νεράιδα στο «Δαχτυλιδη της Μάνας», Adele στην “Νυχτερίδα», Zerlina στον Don Giovanni του W.A.Mozart ,Κοντέσα Αντέλε στο «Comt Ory», Madame Herz στο “Schauspieldirector», Έρωτα στον «Ορφέα και Ευρυδίκη», Charmeuse στην “Thais”του Massne , Ροζινα στον «Κουρεα της Σεβιλλης»και του Τζ.Παιζιελο,κ.α .

Επίσης  έχει συνεργαστεί με το Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης, την Ορχήστρα των Χρωμάτων, την Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης, την Ορχήστρα  Πατρών, την Ορχήστρα Δήμου Αθηναίων, την Συμφωνική Ορχήστρα της ΕΡΤ, την Ορχήστρα Φιλαρμόνια του Λονδίνου, την Φιλαρμονική  Ορχήστρα του «Teatro alla Scala» στο Μιλάνο ,την Ορχηστρα Εγχορδων του Magio Musicale Fiorentino,κ.α. ενώ εκτός από ρόλους όπερας  έχει συμπράξει ως σολίστ σε έργα όπως Requiem του Mozart , Carmina Burana του Orf, Fantasie του Beethoven , Stabat Mater και Salve Regina του Pergolesi , Καντάτες του Bach , κ.α .

Επίσης έχει συμπράξει με γνωστούς μαέστρους, Έλληνες Λ. Καρυτινό, Μ. Λογιάδη, Α.Μπαλτά, Ν.Αθηναίο, Η.Βουδούρη, Δ.Χωραφά κ.ά., αλλά και ξένους Richard Hickox , Zoldan Pesko, Αrnold Bosman, Antonino Fogliani, Antonio Papano, κ.ά.    

Έχει  ερμηνεύσει έργα Ελλήνων σύνθετων Μανόλη Καλομοίρη (Το Δαχτυλίδι της Μάνας), Γιώργου Κουρουπού (Μονόγραμμα του Ελύτη), Ιωσήφ Παπαδάτου Ορφας), Θεόδωρου Λεμπέση (Ελλήνων Δείγμα), Μιχάλη Λαπιδάκη (Ξερές), Θεόδωρου Αντωνίου (Έρος ΙΙ), Θεόδωρου Αμπαζή , κ.α.    

Έχει διακριθεί σε Πανελλήνιους και Διεθνείς διαγωνισμούς . Το 2001 τιμήθηκε από την Ένωση Θεατρικών και Μουσικών Κριτικών με το «βραβείο σε νέο διακριθέντα Μουσικό» για την ερμηνεία της στο ρόλο της Τσερμπινέττα στην όπερα «Η Αριάδνη στη Νάξο» του Ρ. Στράους που ανέβασε η Εθνική Λυρική Σκηνή .

Την ίδια  χρoνιά τραγούδησε έργα του Ζαν Μισέλ Ζαρ στην πρώτη του εμφάνιση στην Ελλάδα στο Ωδείο Ηρώδου του Αττικού .

Κυκλοφορεί CD σε ζωντανή ηχογράφηση από το San Carlo της Νάπολης η όπερα “Il marito disperato” του Dom.Cimarosa όπου η ερμηνεύει τον ρόλο της Gismonda, όπως, και το «Μονόγραμμα» του Οδυσσέα Ελύτη μελοποιημένο από το Γιώργο Κουρουπό.

Στα μελλοντικά της σχέδια περιλαμβάνονται

Ρεσιτάλ στο Τόκυο στην Ιαπωνία τον Δεκέμβρη 2015, κονσέρτο στην Αγγλικανική Εκκλησία Αθηνών με την Βελγική Ορχήστρα Brussels Virtuosi και τον διάσημο φλαουτίστα Marc Grauwels,στο Βερολίνο στην όπερα Μαγικός Αυλός με τον ρόλο της Βασίλισσας της Νύχτας, Συναυλία στην αίθουσα Παρνασσός για την παρουσίαση του νεου CD που ερμηνευει τραγουδια σε ποιηση του Κ.Καβαφη και μουσικη Αθ.Σιμογλου , στην Πρωτοχρονιάτικη Συναυλία στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών με την Κρατική Ορχήστρα Αθηνών , στην Εθνική Λυρική σκηνή στον Κουρέα της Σεβίλλης με τον ρόλο της Ροζίνα και στον Ριγκολέ ττο με τον ρόλο της Τζίλντα .

Είσοδος ελευθερη –  Θα γίνει συγκέντρωση τροφίμων τα οποία θα δωθούν στον  Κοινωνικό Τομέα του Δήμου Πατρέων

“;}