Τρείς βραδιές γεμάτες χορό, μουσική, βήματα, χρώμα, φορεσιές και δημιουργική έκφραση στην Ιχθυόσκαλα (ΦΩΤΟ)

Η «Ιχθυόσκαλα» στο Νότιο Πάρκο της Πάτρας για τρείς ημέρες (Παρασκευή 22, Σάββατο 23 & Κυριακή 24 Ιουλίου) μετατράπηκε σε σημείο αναφοράς για την ερασιτεχνική δημιουργία και ανάδειξης της χορευτικής παράδοσης.
Στο πλαίσιο του «2ου Ανταμώματος Χορευτικών Συγκροτημάτων» που διοργάνωσε το Χορευτικό Τμήμα του Πολιτιστικού Οργανισμού οι φίλοι των παραδοσιακών χορών και όχι μόνο, έζησαν τρείς βραδιές γεμάτες κίνηση, βήματα, χρώματα, φορεσιές και μουσικές από κάθε γωνιά της Ελλάδας.
Εκατοντάδες θεατές καθημερινά «θυμήθηκαν» γιατί οι παραδοσιακοί χοροί αντανακλούν τη ζωή των ανθρώπων από κάθε σημείο της χώρας, με τα συγκροτήματα να «ξεδιπλώσουν» τον πλούτο του λαϊκού μας πολιτισμού μέσα από τα δικά τους φίλτρα.
Στο φετινό αντάμωμα συμμετείχαν τα πλέον ενεργά συγκροτήματα της Πάτρας και της ευρύτερης περιοχής τα οποία παρουσίασαν χορούς απ΄ όλα τα διαμερίσματα της Ελλάδας.
Το τριήμερο και φέτος πραγματοποιήθηκε χάρη στη δράση των συλλόγων που κόντρα στους δύσκολους καιρούς διατηρούν χορευτικά συγκροτήματα και σ΄ όλους αυτούς που συμμετέχουν δρώντας ενεργά στη διάδοση και τη συνέχεια του λαϊκού μας πολιτισμού.
Τις εκδηλώσεις της ενότητας παρακολούθησαν ο Δήμαρχος της Πάτρας Κώστας Πελετίδης, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Παναγιώτης Μελάς, η πρόεδρος του Πολιτιστικού Οργανισμού Κατερίνα Γεροπαναγιώτη και η αντιδήμαρχος Αναστασία Τογιοπούλου, οι οποίοι απηύθυναν σύντομους χαιρετισμούς και έδωσαν στα συγκροτήματα αναμνηστικά δώρα και την ξεχωριστή έκδοση του Πολιτιστικού Οργανισμού «Η Αχαΐα στην Επανάσταση του 1821» – «Διήγηση συμβάντων μέσα από τα τεκμήρια της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Πατρών».
Το τριήμερο παρακολούθησαν επίσης δημοτικοί σύμβουλοι, πρόεδροι Οργανισμών και μέλη του Δ.Σ. στον Πολιτιστικό Οργανισμό του Δήμου Πατρέων.
Εκ μέρους του Πολιτιστικού Οργανισμού αναμνηστικά δώρα έδωσαν επίσης, σε εκπροσώπους συγκροτημάτων η αντιπρόεδρος του Δ.Σ. Λυδία Καραθανασοπούλου και τα μέλη Ανδρέας Μάζης και Χριστίνα Κλωνιζάκη.
Στο 2ο «Αντάμωμα Χορευτικών Συγκροτημάτων» συμμετείχαν: το Χορευτικό Τμήμα του Π.Ο ΔΗΜΟΥ ΠΑΤΡΑΣ, ο Σύλλογος Γυναικών Αγ. Βασιλείου «Η ΟΜΑΔΑ», ο Πολιτιστικός Σύλλογος Δαφνούλας, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Κρήνης, το Πολιτιστικό και Χορευτικό Σωματείο Τριταίας, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Ερυμάνθιας, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Τέρψης, το Χορευτικό Τμήμα από τα Εκπαιδευτήρια «Αναγέννηση», το Χορευτικό τμήμα Ι.Π Μεσολογγίου ( Άγιος Συμεών),ο Πολιτιστικός Σύλλογος «ΕΡΥΚΙΝΗ ΑΦΡΟΔΙΤΗ», ο Πολιτιστικός Σύλλογος ΑΛΙΣΣΑΙΩΝ ΠΕΙΡΟΥ, η Στέγη Καλαβρυτινών και Φίλων Πάτρας «ΑΓΙΑ ΛΑΥΡΑ».
Το «Αντάμωμα Χορευτικών Συγκροτημάτων» παρουσίασε η ραδιοφωνική παραγωγός Ελευθερία Στεργιοπούλου.