ΤΡΙΗΜΕΡΟ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΩΝ ΘΕΑΤΡΟΥ ΣΚΙΩΝ – ΑΠΟΗΧΟΣ

Δεκάδες …φιγούρες  και εκατοντάδες θεατές κάθε ηλικίας, έκαναν «κατάληψη» το τριήμερο 30 Σεπτεμβρίου με 2 Οκτωβρίου στο  Δημοτικό Θέατρο «Απόλλων», απ’ όπου 9 καραγκιοζοπαίχτες μύησαν το κοινό στην τέχνη του θεάτρου Σκιών .

 

Το Δημοτικό Θέατρο της Πάτρας, κατακλύστηκε κατά κύριο λόγο από μικρούς φίλους  του Καραγκιόζη –  περισσότερα από 1200 παιδιά παρακολούθησαν τις παραστάσεις – στο φθινοπωρινό ραντεβού με τον μακρυχέρη καμπούρη ήρωα , που διοργάνωσε ο πολιτιστικός Οργανισμός του Δήμου Πατρέων.

 

Οι καραγκιοζοπαίχτες Θωμάς Αγραφιώτης, Νίκος Φραγκόπουλος, Κωνσταντίνος Λαλιώτης, Χρήστος Πλέσσας, Φώτης Πλέσσας, Μπάμπης Μακρής, Χρήστος Καλπουζάνης, Χρήστος Πατρινός και Κώστα Μακρής, σε ένα τριήμερο με τίτλο «Πάμε σαν άλλοτε», ξενάγησαν τους φίλους του θεάτρου Σκιών , στον κόσμο της φιγούρας. Μια ξενάγηση, με ιδιαίτερα χαρακτηριστικά καθώς πραγματοποιήθηκε στην Πάτρα, την πόλη που γεννήθηκε ο Έλληνας καραγκιόζης.

 

Σε ένα ξεχωριστό τριήμερο, με αποδέκτες θεατές όλων των ηλικιών, ξεχωριστή νότα αποτέλεσε το περιεχόμενο της τελευταίας από τις παραστάσεις, με τίτλο « Ο λήσταρχος Μπεκιάρης» -με τον Κ. Μακρή – η οποία ήταν διασκευασμένη, προκειμένου να απευθύνεται περισσότερο σε μεγάλους, με τους μονολόγους  και τους διαλόγους, να δημιουργούν μια ιδιαίτερη ατμόσφαιρα και κλίμα λόγω του επίκαιρου χαρακτήρα των μηνυμάτων της .