Υπεγράφη το Μνημόνιο Συνεργασίας μεταξύ της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Πατρών και της Βιβλιοθήκης του Πανεπιστημίου Πατρών

Η δικτύωση και η σταθερή συνεργασία ανάμεσα στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Πατρών και στη Βιβλιοθήκη του Πανεπιστημίου Πατρών ήταν το αντικείμενο Μνημονίου Συνεργασίας που υπέγραψαν ο Δήμαρχος Πατρέων Γιάννης Δημαράς και ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Γιώργος Παναγιωτάκης, κατά τη διάρκεια ειδικής εκδήλωσης την Παρασκευή 14 Μαρτίου.

Σκοπός του Μνημονίου Συνεργασίας είναι η υλοποίηση δράσεων σε θέματα Πληροφόρησης / Πολιτισμού, δηλαδή η κοινή προσπάθεια συλλογής, τεκμηρίωσης και ψηφιακής διάθεσης του πολιτιστικού αποθέματος της περιοχής. Ειδικότερο ενδιαφέρον παρουσιάζει η ψηφιοποίηση, τεκμηρίωση και διάθεση περιεχομένου των συλλογών της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Πατρών οι οποίες διαθέτουν ξεχωριστή ιστορική και επιστημονική αξία για την τοπική -και όχι μόνο- κοινωνία και την ακαδημαϊκή κοινότητα.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης, που πραγματοποιήθηκε στο αναγνωστήριο της Δημοτικής Βιβλιοθήκης, παρουσιάστηκε το έργο των δύο βιβλιοθηκών, από τους Γιάννη Τσάκωνα, αν. Προϊστάμενο της Βιβλιοθήκης του Πανεπιστημίου και Κατερίνα Κούρου, προϊσταμένη της Δημοτικής Βιβλιοθήκης, ενώ χαιρετισμό απηύθυναν ο Πρόεδρος του Πολιτιστικού Οργανισμού του Δήμου Πατρέων Νίκος Κωστόπουλος και ο Πρόεδρος της Εφορείας της Βιβλιοθήκης του Πανεπιστημίου, καθηγητής Παύλος Κορδοπάτης.

Όπως τόνισαν ο Δήμαρχος Πατρέων και ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου, η θεσμοθέτηση της συνεργασίας, που για πρώτη φορά υλοποιείται στον τομέα του πολιτισμού ανάμεσα στο Δήμο και το Πανεπιστήμιο, είναι ένα βήμα με συμβολική και ουσιαστική σημασία, προς την κατεύθυνση της υλοποίησης του χρόνιου ζητούμενου της σύνδεσης ανάμεσα στο Πανεπιστήμιο και την πόλη.