Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου – Συνέχεια τη Δευτέρα 18 Ιουλίου με «Μπόμπα Χαρακίρι»

Την ξεκαρδιστική κωμωδία “Μπόμπα Χαρακίρι”, η οποία είναι διασκευή του θεατρικού έργου “Η Χαρτοπαίχτρα” του Δημήτρη Ψαθά , γνωστή από την ομότιτλη ελληνική κινηματογραφική ταινία του Γιάννη Δαλιανίδη, παρουσιάζει τη Δευτέρα 18 Ιουλίου 2022 στις 9.30 το βράδυ στο Αίθριο του Παλαιού Δημοτικού Νοσοκομείου Πατρών η ομάδα “Θεατρικές Ανησυχίες” του Πολιτιστικού Συλλόγου Ζαβλανίου Πατρών.
Η παράσταση πραγματοποιείται στο πλαίσιο της ενότητας του Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου, η οποία και φέτος τελεί υπό την Αιγίδα του Διεθνούς Φεστιβάλ της Πάτρας.
Λίγα λόγια για το έργο…
Η Αλέκα, είναι μια γυναίκα με αρρωστημένη λαχτάρα για τα χαρτιά που σχεδόν έχει ξεπουλήσει τα πάντα για να βρει χρήματα να συντηρήσει το πάθος της. Ο Ανδρέας, ο άνδρας της, μετά από την προτροπή της κόρης τους Νίνας και προκειμένου να ξυπνήσει τη ζήλια της με σκοπό να αποσπάσει το μυαλό της από το χαρτί αρχίζει να κάνει “παιχνίδι” με την εύθυμη χήρα του ρετιρέ και συμπαίχτρια της Αλέκας, τη Λιλή. Στο γαϊτανάκι των παρεξηγήσεων μπλέκεται ο ντροπαλός και παρεξηγημένος καιροσκόπος αρραβωνιαστικός της Νίνας, ο Γιαννάκης, και η μαχητική οικονόμος Μαριγώ που προσπαθεί να σώσει την κατάσταση…
Τα κείμενα της διασκευής υπογράφει η εμψυχώτρια της ομάδας και υπεύθυνη για την καθοδήγηση και σκηνική παρουσία Καραμπούλα Χαρά.
Διανομή ρόλων: Αλέκα: Καραμπούλα Χαρά – Ανδρέας: Πεφάνης Βασίλης – Μαριγώ: Πεφάνη Ευγενία – Νίνα: Ιωάννα Ηρακλέους – Γιαννάκης: Γεράσιμος Μοσχόπουλος – Λιλή: Αναστασία Πάπουλη
Αφίσα – Μουσική επιμέλεια: Καραμπούλα Χαρά
Ο Φιλάργυρος” γέμισε το αίθριο του Παλαιού Δημοτικού Νοσοκομείου
Η Θεατρική Ομάδα του Πολιτιστικού Συλλόγου Ιτεών «Θεατροσκόπιο», παρουσίασε την Πέμπτη 14 Ιουλίου στις 9.30 το βράδυ στο αίθριο του Παλαιού Δημοτικού Νοσοκομείου, για την ενότητα του Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού θεάτρου, την γνωστή κωμωδία του Μολιέρου «Ο Φιλάργυρος», σε σκηνοθεσία Χρήστου Μπαϊρακτάρη.
Ο χώρος τους αίθριο αποτέλεσε μία ακόμα φορά «όαση» για τους φίλους της ερασιτεχνικής δημιουργίας οι οποίοι έδωσαν μαζικά το παρών, προκειμένου να παρακολουθήσουν την προσωπική ιστορία του γνωστότερου σε παγκόσμιο επίπεδο τσιγκούνη, του ίδιου και της οικογένειάς του, που είναι επίκαιρη όσο ποτέ. Μια ιστορία που αγγίζει και την σημερινή πραγματικότητα, με χιούμορ και ευχάριστη διάθεση.
Φέτος γιορτάζονται 400 χρόνια από τη γέννηση του συγγραφέα και το θεατρικό σχήμα του Πολιτιστικού Συλλόγου Ιτεών ως ελάχιστο φόρο τιμής του αφιερώνει τις παραστάσεις που θα δώσει.
Σκηνοθεσία – φωτισμός – Χρήστος Μπαϊρακτάρης. Μουσικές επιλογές – Χρίστος Γιαννόπουλος. Σκηνικά – Αντρέας Κατσαρός. Κουστούμια – Βεστιάριο: ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας. Ενδυματολογικές συμβουλές – Θεοδώρα Τσούλου. Βοηθός σκηνοθέτη – Μάχη Αντωνοπούλου.
Τους ρόλους στην παράσταση ερμήνευσαν οι:
Αρπαγκόν ο Γιάννης Κολέσης, Κλεάνθης –γυιός του Αρπαγκόν ο Δημήτρης Γεωργαντόπουλος, Ανσέλμ –πατέρας Βαλέριου και Μαριάννας ο Αντρ. Κατσαρός, Φροσύνη –προξενήτρα η Διονυσία Καραμπουρνιώτη, Σαϊτας –υπηρέτης Κλεάνθη ο Γιώργος Κλαουδάτος, Ιάκωβος – μάγειρος-αμαξάς ο Μιχάλης Κόκκινος, Βαλέριος- γυιός του Ανσέλμ ο Σπύρος Πράρας, Λίζα – κόρη του Αρπαγκόν η Λένα Πρόγκα, Μαριάννα-κόρη του Ανσέλμ η Μαρία Σγούρου, Αστυνόμος-ο Χρήστος Αβραντινής, Σίμος-μεσίτης ο Χρήστος Μπαϊρακτάρης, Λιανός-υπηρέτης του Αρπαγκόν η Χρυσούλα Μπαϊρακτάρη, Κυρά Κλώντ-υπηρέτρια του Αρπαγκόν η Μάχη Αντωνοπούλου.
Προλόγισε το μέλος του Δ.Σ. στον Πολιτιστικό Οργανισμό Λαμπρινή Αναγνώστου και ο υπεύθυνος της επιτροπής στο Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού θεάτρου Κώστας Τζουραμάνης.
Η είσοδος σε όλες τις παραστάσεις του Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου είναι δωρεάν.