Χιλιάδες κόσμος έκανε Κούλουμα σε Νότιο Πάρκο, Πλάζ και “Κόκκινο Μύλο” με τον Πολιτιστικό Οργανισμό – ΦΩΤΟ

Χιλιάδες πατρινοί και επισκέπτες της Αχαϊκής πρωτεύουσας έκαναν κούλουμα με τον Πολιτιστικό Οργανισμό του Δήμου Πατρέων, μετατρέποντας  την πλαζ του δήμου Πατρέων (Χώρο Εκπαιδευτικών Δράσεων), το Νότιο Πάρκο και τον «Κόκκινο Μύλο» στην Παραλία Πατρών, σε «κυψέλη» κεφιού και χαράς.

Με φόντο τον πατραϊκό το πέταγμα του χαρταετού, τα σαρακοστιανά εδέσματα, η μουσική, το τραγούδι και ο χορός έγιναν το κυρίαρχο της ημέρας, με τις εκδηλώσεις να ξεκινούν από νωρίς το πρωϊ.

 Το ρυθμό στο Νότιο Πάρκο της Πάτρας για περισσότερο από τέσσερις ώρες έδινε το  λαϊκό συγκρότημα «Μινόρε Παράπονο». Στη Δημοτική Πλαζ (Χώρο Εκπαιδευτικών Δράσεων), το μουσικό σχήμα «Λαϊκά παιδιά» άφησε το δικό του στίγμα με σύγχρονο και παλαιό λαϊκό τραγούδι. Στον «Κόκκινο Μύλο» η σαρακοστή «ντύθηκε» μουσικά από το συγκρότημα «Οι Μεν & Δε (Ν)».

Στο νότιο πάρκο η πρόεδρος του Πολιτιστικού Οργανισμού Κατερίνα Γεροπαναγιώτη απηύθυνε το καλωσόρισμα στους πολίτες επισημαίνοντας πως το γιορτινό μήνυμα της ημέρας ανταμώνει με τον αγώνα των ανθρώπων του πολιτισμού, οι οποίοι μάχονται ενάντια στο προεδρικό διάταγμα της απαξίωσης και αφανισμού του καλλιτεχνικού κόσμου, που προωθεί η κυβέρνηση.

Αναφέρθηκε επίσης στις προσπάθειες του Δήμου και του Πολιτιστικού Οργανισμού για την ενίσχυση του ντόπιου καλλιτεχνικού δυναμικού, προσθέτοντας πως στο πλαίσιο αυτό, σε όλους τους εορτασμούς της Καθαράς Δευτέρας τα τελευταία χρόνια επιλέγονται και συμμετέχουν σχήματα με καλλιτέχνες από την Πάτρα.

Στο χώρο της Δημοτικής πλαζ στην Αγυιά, τους χιλιάδες επισκέπτες υποδέχθηκε ο αντιδήμαρχος διοίκησης και οικονομίας Διονύσης Πλέσσας

ενώ στον «Κόκκινο Μύλο» εκ μέρους της Δημοτικής Αρχής παραβρέθηκε και απηύθυνε χαιρετισμό η αντιδήμαρχος Πολεοδομικού-Κυκλοφοριακού Σχεδιασμού και Δόμησης, Δημοτικής Περιουσίας και Δημοτικών Ενοτήτων Μεσσάτιδας, Παραλίας και Βραχνεΐκων Αναστασία Τογιοπούλου και το μέλος του Δ.Σ. στον Πολιτιστικό Οργανισμό Λαμπρινή Αναγνώστου. Χαιρετισμό απηύθυνε και ο πρόεδρος της Δημοτικής Ενότητας Παραλίας – Κοινότητα Παραλίας Παναγιώτης Ζωγράφος.

Το παρών στις εκδηλώσεις έδωσε ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Παναγιώτης Μελάς,  ο αντιδήμαρχος Χρήστος Κορδάς, ο Βουλευτής Αχαΐας του ΚΚΕ Νίκος Καραθανασόπουλος,  Δημοτικοί και διαμερισματικοί σύμβουλοι και μέλη του Δ.Σ. στον Πολιτιστικό Οργανισμό του Δήμου της Πάτρας.