Χορευτική πανδαισία στις γειτονιές της Πάτρας από το Χορευτικό του Πολιτιστικού Οργανισμού – ΦΩΤΟ

Σε τέσσερις εκδηλώσεις συλλόγων και φορέων συμμετείχε το Σάββατο 8 Ιουλίου το Χορευτικό Τμήμα του Πολιτιστικού Οργανισμού Δήμου Πάτρας. Σε αυτές έλαβαν μέρος περισσότεροι από 60 χορευτές και χορεύτριες οι οποίοι παρουσίασαν την δουλειά σε βάθος που γίνεται σε όλες τις μορφές χορευτικής εκπαίδευσης και σε ζητήματα υποδομής.

Τα μέλη του Χορευτικού «οργώνουν» τις συνοικίες όπου τους ζητηθεί με προγράμματα υψηλού καλλιτεχνικού επιπέδου με ιδιαίτερη χορευτική, μουσική και ενδυματολογική επιμέλεια, αναβαθμίζοντας με τον δικό τους τρόπο το «φεστιβάλ στις γειτονιές».

Το Σάββατο το Χορευτικό του Δήμου Πατρέων συμμετείχε με τέσσερις διαφορετικές ομάδες και τέσσερα διαφορετικά προγράμματα στις εκδηλώσεις του Πολιτιστικού Συλλόγου Ζαβλανίου με χορούς από την Λήμνο , στο Φεστιβάλ παραδοσιακών χορών που διοργανώνει ο Πολιτιστικός Σύλλογος «ΡΙΖΕΣ» με χορούς από τις Κυκλάδες με ζωντανή ορχήστρα, στον Αλισσό σε φεστιβάλ που διοργανώνει ο τοπικός Πολιτιστικός Σύλλογος «ΠΕΙΡΟΣ» με χορούς από την Μακεδονία (Αλμωπία) με την ορχήστρα «Χοροσταλίτες» και στις πολιτιστικές εκδηλώσεις της ομάδας γυναικών του Αγ. Βασιλείου «Η ΟΜΑΔΑ» με λαϊκές χορογραφίες.

Το επόμενο σαββατοκύριακο το Χορευτικό του Πολιτιστικού Οργανισμού θα πάρει μέρος στις εκδηλώσεις του Πολιτιστικού Συλλόγου «ΘΕΑΣ»

Στις 18 Ιουλίου σαράντα (40) μέλη του χορευτικού αναχωρούν για το Μπάλινγκεν της Γερμανίας προσκεκλημένα από το Schwaben Kultur (σχολείο μουσικής και χορευτικής παράδοσης της Γερμανίας ιδιαίτερα της περιοχής Schwaben) συμμετέχοντας σε φεστιβάλ της περιοχής.

Τις χορευτικές παραστάσεις παρακολούθησαν ο αντιδήμαρχος διοίκησης – οικονομίας Διονύσης Πλέσσας, η αντιδήμαρχος αντιδήμαρχος Πολεοδομικού-Κυκλοφοριακού Σχεδιασμού και Δόμησης, Δημοτικής Περιουσίας και Δημοτικών Ενοτήτων Μεσσάτιδας, Παραλίας και Βραχνεΐκων   Τασία Τογιοπούλου και ο αντιπρόεδρος της Κοινωφελούς «Καρναβάλι Πάτρας» Δημήτρης Δημησιάνος.