Χορευτικό Τμήμα

            Από τον Πολιτιστικό Οργανισμό του Δήμου Πατρέων γίνεται γνωστό, ότι βρίσκεται σε εξέλιξη η διαδικασία των εγγραφών στο Χορευτικό Τμήμα. Οι εγγραφές ξεκίνησαν το Σάββατο 1η  Σεπτεμβρίου  και θα διαρκέσουν έως και την Κυριακή 30η  Σεπτεμβρίου 2018. Αφορούν αποκλειστικά σε νέα μέλη και όχι σε όσους συμμετείχαν σε κάποιο από τα τμήματα του Χορευτικού κατά την προηγούμενη χορευτική χρονιά (2017-2018).

 

Οι εγγραφές θα γίνονται μόνο ηλεκτρονικά και μέσα από τη σελίδα του Χορευτικού Τμήματος Χορευτικό Τμήμα Δήμου Πάτρας (Πηγαίνοντας κάποιος στην εγγραφή νέου μέλους” θα βρει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες).

 

Η διδασκαλία των νέων τμημάτων θα ξεκινήσει τη Δευτέρα 1 Οκτωβρίου 2018 και έπειτα, σύμφωνα με το αναλυτικό πρόγραμμα προβών του χορευτικού τμήματος για τις αίθουσες λιμάνι (δίπλα στο Κ.Ε.Π.)  και Μέγαρο Λόγου και Τέχνης (πλ. Γεωργίου δίπλα στο Δημοτικό Θέατρο Απόλλων)  και αντιστοίχως, τη Δευτέρα 10 Οκτωβρίου 2018 για το νέο τμήμα στην περιοχή Ταραμπούρα (στην αίθουσα εκδηλώσεων του 61ου δημοτικού σχολείου στην πλ. εργατικών κατοικιών).

 

Στην περιοχή Ταραμπούρα δημιουργείται παράρτημα του Χορευτικού σε μια περιοχή που το έχει ιδιαίτερη ανάγκη.  Νέο μέλος του Χορευτικού μπορεί να εγγραφεί οποιοσδήποτε το επιθυμεί, ηλικίας 5 ετών και άνω, ενώ η εγγραφή, η διδασκαλία και γενικότερα η συμμετοχή στις δραστηριότητες του Χορευτικού Τμήματος είναι δωρεάν (στο Χορευτικό Τμήμα του Δήμου Πάτρας δεν πληρώνει και δεν πληρώνεται κανείς – τόσο για τους διδασκόμενους όσο και για τους δασκάλους).

 

Σχετικά με τη διαφορά μεταξύ εντατικών τμημάτων και τμημάτων ψυχαγωγίας διευκρινίζεται πως τα εντατικά τμήματα απευθύνονται σε άτομα ηλικίας μέχρι και 35 χρονών και στοχεύουν στην προετοιμασία των συμμετεχόντων για τα τμήματα παραστάσεων. Είναι δύο φορές την βδομάδα και η άσκηση είναι επίπονη και επίμονη. Σε δύο συνεχόμενες απουσίες το άτομο διαγράφεται από το τμήμα.

Στα τμήματα ψυχαγωγίας συμμετέχουν συνήθως άτομα μεγαλύτερης ηλικίας ή άτομα που θέλουν απλά να έρθουν σε επαφή με το λαϊκό χορό χωρίς περισσότερες υποχρεώσεις. Στα τμήματα αυτά διαγράφεται κάποιος στις τρεις απουσίες. Και εδώ η εκπαίδευση διέπεται από τους κανόνες που ισχύουν σε όλο το Χορευτικό.