Όλα είναι έτοιμα… – Το “Σπίτι των Χριστουγέννων” ανοίγει για να υποδεχθεί τις γιορτές εκατοντάδες παιδιά – ΦΩΤΟ

Η «καρδιά» των Χριστουγέννων από το πρωί του Σαββάτου 17 Δεκεμβρίου (αύριο) θα χτυπά στην «Ιχθυόσκαλα» της Πάτρας, με το «Σπίτι των Χριστουγέννων» να ανοίγει τις πύλες του προκειμένου να υποδεχθεί εκατοντάδες παιδιά τα οποία θα συναντήσουν το πνεύμα των ημερών.
Το «Σπίτι των Χριστουγέννων» έχει φορέσει ήδη τα «γιορτινά» του με τον πολυχώρο να έχει μετατραπεί σε ένα κύτταρο δημιουργίας κα τα συνεργεία του δήμου να βάζουν μέχρι αργά το βράδυ της Πέμπτης τις τελευταίες «πινελιές».
Οι εκδηλώσεις θα ξεκινήσουν στις 10.00 το πρωί με τα παιδιά για τέσσερις ώρες υπό την καθοδήγηση των καθηγητών από το Εικαστικό Εργαστήρι, να δημιουργούν και με τις εικαστικές τους κατασκευές να στολίζουν το Χριστουγεννιάτικο δέντρο.
Οι δράσεις της πρώτης ημέρας θα συνεχιστούν στις 6.00 το απόγευμα με την προβολή της ταινίας κινουμένων σχεδίων «Τραγούδι» (Sing).
Πρόκειται για μια έγχρωμη χαρούμενη ταινία κινουμένων σχεδίων, στην οποία κεντρικός Ήρωας είναι ο Μπάστερ Μουν, ένα κοάλα – θιασάρχης, μεγαλωμένος με το σαράκι του πάλκου. Το θέατρό του όμως κινδυνεύει να πτωχεύσει κι ο Μπάστερ πρέπει να βρει έναν τρόπο να το σώσει. Και τον βρίσκει διοργανώνοντας ένα talent show, ένα διαγωνισμό τραγουδιού, με μεγάλο χρηματικό έπαθλο που… δεν έχει να δώσει.
Σκηνοθεσία: Γκαρθ Τζένινγκς. Ακούγονται οι φωνές των Θέμη Γεωργαντά, Γιάννη Χατζηγεωργίου, Τζωρτζίνας Λιώση , Ντένη Μακρή.
Παράλληλα για τις ανάγκες της «Έμπρακτης Αλληλεγγύης» μέσα από την οποία ο Πολιτιστικός Οργανισμός κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων στην Ιχθυόσκαλα, θα συγκεντρώνει είδη πρώτης ανάγκης για τον Κοινωνικό Οργανισμό και γραφική ύλη για το Λαϊκό φροντιστήριο του Δήμου, έχει διαμορφωθεί ειδικός χώρος .
Οι κατασκευές και η μετατροπή του Πολυχώρου της Ιχθυόσκαλας σε «Σπίτι των Χριστουγέννων» έγιναν από τους εργαζόμενους στο Καρναβαλικό Εργαστήρι, στην αυτεπιστασία, το πράσινο, τον Ηλεκτροφωτισμό, το τμήμα αρχιτεκτονικού έργου και στον Πολιτιστικό Οργανισμό.
ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 18 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΒΟΛΗ ΤΗΣ ΤΑΙΝΙΑΣ «Οι Κρούντς 2» (Νέα Εποχή)
Οι εκδηλώσεις στο «Σπίτι των Χριστουγέννων» θα συνεχιστούν την Κυριακή 18 Δεκεμβρίου στις 6.00 το απόγευμα με την προβολή της ταινίας «Οι Κρουντς 2» ( Νέα Εποχή).
Οι «Κρουντς» είναι μία απίθανη οικογένεια που έχει επιβιώσει από αρκετούς κινδύνους και καταστροφές. Έχει γλυτώσει όχι μόνο από φτερωτά, προϊστορικά θηρία που την απειλούσαν, αλλά επιβίωσε και από το τέλος του κόσμου όπως τον γνωρίζουμε. Τώρα όμως, έχουν να αντιμετωπίσουν την μεγαλύτερη πρόκληση από όλες. Καθώς ξεκινούν την αναζήτηση μιας ασφαλέστερης περιοχής που θα αποτελέσει το νέο σπιτικό της, ανακαλύπτουν ένα ειδυλλιακό, περιφραγμένο παράδεισο που καλύπτει όλες τους τις ανάγκες και είναι σίγουροι πιστεύουν ότι όλα τα προβλήματά τους βρήκαν επιτέλους την πολυπόθητη λύση τους… Εκτός από μια λεπτομέρεια. Μια άλλη οικογένεια κατοικεί ήδη εκεί: Οι Προχώβιοι…
Πρόκειται για μία έγχρωμη ταινία κινουμένων σχεδίων σε σκηνοθεσία Τζόελ Κρόφορντ, με τις φωνές των Κώστα Κόκλα, Νίκου Κουρή
Η είσοδος σε όλες τις εκδηλώσεις είναι ελεύθερη.