01.07.2021 έως 31/07/2021 – Διεθνές Φεστιβάλ Πάτρας: Μία ξεχωριστή «ξενάγηση» στην έκθεση «Illusion/illusion 10+10 POLAND/GREECE»

Το Διεθνές Φεστιβάλ Πάτρας εγκαινιάζει τη νέα ενότητα των εικαστικών , η οποία από φέτος εντάσσεται στο πλαίσιο των πολύμορφων εκδηλώσεων του. Την αρχή αυτής της προσπάθειας, σηματοδοτεί  η έκθεση «Illusion/illusion’ 10+10 POLAND/GREECE», η οποία θα φιλοξενείται στον πολυχώρο των Παλαιών Δημοτικών Σφαγείων από την Πέμπτη 1η Ιουλίου έως και τις 31 Ιουλίου. Τα εγκαίνια της έκθεσης θα γίνουν στις 7.30 το βράδυ της Πέμπτης.

Η ιδέα του έργου

Όπως αναφέρει η επιμελήτρια της έκθεσης Έλενα Γκάρστεα, η ιδέα του έργου ARTISTS WITHOUT BORDERS. PAPER NO LIMIT” παρουσιάστηκε για πρώτη φορά το 2005 από τον δημιουργό του Janusz Jerzy Cywicki στην Πολωνία στην Πινακοθήκη Sztuki Wspolczesnej στο Przemisl σε μια μεγάλη διεθνή ομαδική έκθεση καλλιτεχνών (EAA) του ίδιο όνομα Πάνω από 10 χρόνια τώρα, το έργο λειτούργησε με επιτυχία. Στο πλαίσιο αυτό, η γκαλερί πραγματοποίησε όχι μόνο διεθνείς εκθέσεις, αλλά και εθνικές ομαδικές εκθέσεις καλλιτεχνών από τη Βραζιλία, τη Γερμανία, τη Σερβία, την Πολωνία, τη Φινλανδία και την Ελλάδα.

Η έκθεση παρουσιάζει έργα καλλιτεχνών από όλες τις γωνιές του κόσμου  ανεξαρτήτως προέλευσης, διεύθυνσης, πολιτικών ή θρησκευτικών πεποιθήσεων.

Το μόνο κριτήριο είναι η καλλιτεχνική αξία των έργων τους, καθώς και η αλήθεια και η δύναμη του μηνύματός τους. Το 2020, μετά από πρόσκληση του κ. J.Cywicki, διοργανώθηκε έκθεση «9 καλλιτεχνών από την Ελλάδα» στο πλαίσιο του προγράμματος «Paper Not Limit».

Επιλέχθηκε το “Illusion / Illusion” ως το κύριο θέμα της έκθεσής στην Πολωνία.

Και το σύνθημα της έκθεσης έγινε τα λόγια του I. Hoffmiller

“Η μορφή τέχνης – το περιεχόμενο είναι αυτό που έχει γίνει ορατό”.

 

Το θέμα της έκθεσής «ILLUSION / ILLUSION» παρέμεινε ίδιο εδώ στην Πάτρα. Σε αυτήν παρουσιάζονται τα έργα διάσημων Πολωνών και Ελλήνων καλλιτεχνών. Αποτελείται από έργα καλλιτεχνών που χρησιμοποιούν το χαρτί ως βάση της δημιουργίας τους.

Στην έκθεση συμμετέχουν οι εικαστικοί

Andrzej Cieszyński, Magdalena Cywicka, Janusz J. Cywicki, Lukasz Cywicki,  Jan F. Ferenc, Maria Ferenc, Grzegorz Mazurek, Rena Wota,  Marzanna Wróblewska, Andrzej Załecki 

Nίκος Αναγνωστόπουλος, Στάθης Ανδρουτσάκης, Elena  Garstea, Έλλη Μπαρμπαγιάννη, Αννα Καρατζά, Λίλα Παπούλια, Κική Περιβολάρη, Βασίλης Σταύρου, Νίκος Στρατάκης, Αντώνης Βάος  

ΣΥΝΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ – ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΔΗΜΟΥ ΠΑΤΡΕΩΝ

GALERIA SZTUKI WSPOLCZESNEJ PRZEMISL POLAND

Η έκθεση εντάσσεται  στην ενότητα των εικαστικών του Διεθνούς Φεστιβάλ Πατρών 2021

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΕΚΘΕΣΗΣ

Janusz Jerzy Cywickii

Εικαστικός, διευθυντής της Πινακοθήκης Σύγχρονης Τέχνης στο Przemyśl

Elena Gartsea

Eικαστικός, Χαράκτρια, μέλος του Επιμελητηρίου Εικαστικών Τεχνών της Ελλάδας.

 

ΩΡΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΗΣ ΕΚΘΕΣΗΣ

Τρίτη έως Σάββατο 10.00 π.μ. – 2.00 μ.μ.

Τρίτη και Παρασκευή 6.00 μ.μ. – 9.00 μ.μ.

Κυριακή και Δευτέρα κλειστά