ΣΤΑ ΜΟΝΟΠΑΤΙΑ ΤΗΣ ΠΑΡΑΔΟΣΗΣ

Μία ιδιαίτερη μουσική και ερμηνευτική ξενάγηση πρόσφεραν στους φίλους της μουσικής παράδοσης το βράδυ της Δευτέρας (χθες), η Ελένη Τσαλιγοπούλου, ο Μπάμπης Τσέρτος, η Νάντια  Καραγιάννη, ο Βασίλης Αγροκώστας, η Ορχήστρα – Χορωδία  (Διεύθυνση  Κορνηλία Φραγκογιάννη) και το Χορευτικό Τμήμα του Πολιτιστικού Οργανισμού Δήμου Πατρέων.

 

Οι συντελεστές της μουσικής παράστασης «Στα Μονοπάτια της Παράδοσης», μέσα από το Διεθνές Φεστιβάλ της Πάτρας, «πήραν» τα λόγια, τις μουσικές και τα βήματα και ξύπνησαν θύμισες , που «έρχονται» από τη Θράκη, την Κρήτη, τα Επτάνησα και τη Μικρά Ασία.

 

Με σολίστ της Ελένη Τσαλιγοπούλου, οι φίλοι της μουσικής και της παράδοσης απόλαυσαν μία ξεχωριστή μουσική διαδρομή, που έφερε στο προσκήνιο εικόνες από τις αυλές των μικρών σπιτιών, με τις κεραμοσκεπές που μυρίζουν ακόμα βασιλικό, το άρωμα του τσίπουρου που πλανιέται στον αέρα, τους ήχους από το παρελθόν που ακούγονται στους δρόμους.

 

Ξεχωριστή ήταν η παρουσία στην εκδήλωση όλων των χορευτικών τμημάτων των Πολιτιστικών Συλλόγων της περιοχής, τα οποία προσκλήθηκαν και δόθηκε η δυνατότητα να την παρακολουθήσουν.

 

Το παρών στη χθεσινή συναυλία έδωσαν ο Δήμαρχος Πατρέων Κ. Πελετίδης, η πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Κατερίνα Γεροπαναγιώτη, ο αντιδήμαρχος Οικονομικών Παναγιώτης Μελάς, ο πρόεδρος του Πολιτιστικού Οργανισμού Τάκης Πετρόπουλος και η Σύμβουλος του Δημάρχου σε θέματα περιβαλλοντικής εκπαίδευσης Ήρα Κουρή.