Μία σημαντική διάλεξη από τον καθηγητή και υπεύθυνο της σχολής Κλασικών Κρουστών” του Δημοτικού Ωδείου Πατρών Μαξίμ Μανκόβσκυ θα πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο της Θερινής Μουσικής Ακαδημίας την Πέμπτη 10 Ιουλίου 2014 ,ώρα 11.00-13.00 με θέμα
“Σημειογραφία Κρουστών στη Σύγχρονη Μουσική”
Θα παρουσιαστούν στοιχεία οργανογνωσίας , σύγχρονοι τρόποι παραγωγής ήχου στα Κρουστά, σημειογραφία Κρουστών στη Σύγχρονη Μουσική.
Η διάλεξη απευθύνεται στους εκτελεστές κρουστών, συνθέτες, διευθυντές ορχήστρας όλων των επιπέδων.
Οι αιτήσεις συμμετοχής μπορούν να κατατεθούν στη γραμματεία του Δημοτικού Ωδείου ως την Τετάρτη 9 Ιουλίου 2014, για λόγους λειτουργικότητας.
Η διάλεξη θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα Συναυλιών του Δημοτικού Ωδείου Πατρών. (Αράτου 23)
Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν για δηλώσεις συμμετοχής στην γραμματεία του Δημοτικού Ωδείου Αράτου 23 τηλ.2610/271087 καθημερινά από 8.00-21.00.
Maxim Mankovski
Βιογραφικό σημείωμα
Γεννήθηκε στη Μόσχα. Σπούδασε κρουστά στο Ωδείο “Ipollitov-Ivanov” της Μόσχας με καθηγητή τον M.Pekarsky, απ΄όπου αποφοίτησε με άριστα.
Συνέχισε τις σπουδές του στο “State Tchaikovsky Conservatoire” της Μόσχας με καθηγητή τον V.Snegiriev, απ΄όπου αποφοίτησε με άριστα.
Έχει συνεργαστεί ως σολίστ με το σύνολο κρουστών υπό διεύθυνση του M.Pekarsky, υπήρξε κρουστός και τυμπανίστας-κορυφαίος στη Κρατική Συμφωνική Ορχήστρα της Μόσχας, την Κρατική Συμφωνική Ορχήστρα του Υπουργείου Πολιτισμού της Ρωσίας και στο θέατρο όπερας και μπαλέτου “Stanislavskiy” της Μόσχας.
Έχει συμπράξει ως σολίστ με τις ορχήστρες δωματίου υπό την καθοδήγηση του Svyatoslav Richter και Vladimir Spivakov.
Επί σειρά ετών συνεργάστηκε σε συναυλίες και ηχογραφήσεις με πολλούς σύγχρονους συνθέτες, παρουσιάζοντας τα έργα των
A.Schnittke, S.Gubaidulina, V.Artyomov, A.Silvestrov, Ι.Ξενάκη και άλλων στη Ρωσία και στο εξωτερικό, πολλά από αυτά σε πρώτη εκτέλεση. Έτσι συμμετείχε σε πολλά φεστιβάλ σύγχρονης μουσικής στη Ρωσία, Γερμανία, Γαλλία, Ιταλία, Φινλανδία κ.α.
Από το 1980 έως και το 1984 δίδαξε επίσης στη τάξη κρουστών του Ωδείου “Ipollitov-Ivanov” της Μόσχας .
Από το 1995 είναι καθηγητής κρουστών στο Δημοτικό Ωδείο Πατρών. Ίδρυσε και διευθύνει το σύνολο κρουστών “Κρούσις”, το οποίο έχει εμφανισθεί σε διάφορες πόλεις της Ελλάδας και εξωτερικό.
Επί σειρά ετών υπήρξε καθηγητής τάξης κρουστών του Δημοτικού Ωδείου Βόλου και του Ωδείου “Φίλιππος Νάκας” (παράρτημα Κέρκυρας).
Από το ακαδημαϊκό έτος 2007-2008 μέχρι και σήμερα είναι Διδάσκων του Τμήματος Μουσικών Σπουδών του Ιονίου Πανεπιστημίου.
Οι μαθητές του έχουν βραβευθεί σε πολλούς Πανελλήνιους και Διεθνείς Διαγωνισμούς. Οι απόφοιτοι της τάξης του έγιναν δεκτοί σε ελληνικά Πανεπιστήμια και σε Ανώτατα Μουσικά Ιδρύματα εξωτερικού.
Συνεργάζεται με σύγχρονους Έλληνες συνθέτες όπως Θ.Αντωνίου, Μ.Τραυλός, Γ.Κουρουπός, Δ.Συκιάς, Α.Ντάρλας, Ι.Κονιτόπουλος κ.α. και είναι μέλος του Ελληνικού Συγκροτήματος Σύγχρονης Μουσικής
Έχει κάνει πολλές ηχογραφήσεις για ράδιο, τηλεόραση, CD.
Έχει τιμηθεί με βραβείο σε Πανσοβιετικό Διαγωνισμό κρουστών το 1984,όπως και με δίπλωμα καθηγητή του Πρώτου Βραβευμένου στο Διεθνή Διαγωνισμό “Classica Nova” (το 1997 στο Ανόβερο της Γερμανίας).