Διεθνές Φεστιβάλ της Πάτρας. ΜΠΛΑΝΚΟ”

Ένας άντρας, το άσχημο μαντάτο, ο επικείμενος θάνατος, ο χρόνος που μετρά αντίστροφα,  το χιούμορ , η φιλοσοφική προσέγγιση και  ο ρεαλισμός, συνυπάρχουν στην  θεατρική παράσταση « Μπλάνκο» που ανεβαίνει το τριήμερο  15, (Τρίτη), 16 (Τετάρτη) και 17 (Πέμπτή) Ιουλίου στο αίθριο του παλαιού Δημοτικού Νοσοκομείου στο πλαίσιο του Διεθνούς Φεστιβάλ της Πάτρας.

 

 

Πρόκειται για μια θεατρική παράσταση βασισμένη στο  γλυκόπικρο κείμενο που μέσα από τις υπαρξιακές απορίες, τις δραματικές εντάσεις και το χιούμορ, αναδεικνύει μια διαφορετική πλευρά του Πατρινού δημοσιογράφου και συγγραφέα Κ. Μάγνη, από αυτήν που ήδη ξέρει το κοινό μέσα από την αρθρογραφία του και τις συνεργασίες του με το Καρναβαλικό Κομιτάτο και το ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας.

 

Παράλληλα αποτελεί την αφορμή για την πρώτη συνεργασία του με τον σκηνοθέτη, συγγραφέα και διευθυντή του θεάτρου act Τηλέμαχο Τσαρδάκα, ενώ δίνει την ευκαιρία να αναδειχτεί ο κήπος του Παλαιού Νοσοκομείου Πάτρας με έναν αρκετά πρωτότυπο τρόπο ως σκηνικό θεάτρου. 

 

Υπόθεση του έργου

 

Ένας άνδρας μαθαίνει ότι του απομένει πολύ λίγος χρόνος ζωής. Αποφασίζει να αντιμετωπίσει αυτό το άσχημο νέο με χιούμορ, ψυχραιμία και φιλοσοφική διάθεση. Γράφει μυστικά ένα βιβλίο, το οποίο, όμως, ενώ οδεύει προς έκδοση, ανακαλύπτεται από τη γυναίκα του που δεν ξέρει τίποτα για την υγεία του.

Είναι σημαντικός ή ασήμαντος ο εαυτός μας μέσα στο σύμπαν; Μπορεί ένας κόκκος άμμου να είναι μεγαλύτερος από εμάς; Πόσο καλά ξέρουμε τι σκέφτεται ο άνθρωπος που έχουμε δίπλα μας και πόσο μπορούμε να αντέξουμε τη σκοτεινή του πλευρά; Η ιδέα του θανάτου είναι κάτι που μας παραλύει ή μας κινητοποιεί να ζήσουμε περισσότερο; Μπλάνκο είναι το λευκό χρώμα της γαλήνης ή η πηχτή μπογιά που τα σβήνει όλα;

 

Συντελεστές

 

Για την πραγματοποίηση  της παράστασης συνεργάζεται μια ομάδα από Πατρινούς συντελεστές με τη δική του ξεχωριστή διαδρομή στο θέατρο ο καθένας.

 

Την πρωτότυπη μουσική έχει συνθέσει ο Διονύσης Μπάστας ο οποίος έχει κάνει και την ενορχήστρωση, την κινησιολογία υπογράφει η Τατιάνα Λοβέρδου, τους φωτισμούς ο Νίκος Σωτηρόπουλος και το σχεδιασμό εντύπων ο Δημήτρης Γιαννακούλιας.

 

Τους ρόλους ερμηνεύουν οι ηθοποιοί Ελένη Καλαντζοπούλου, Αγγέλικα Σταυροπούλου, Δημήτρης Τζαβάρας και Τηλέμαχος Τσώλης. Η παράσταση πραγματοποιείται με την υποστήριξη και τη συνεργασία του ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας.

 

Κείμενα Κωνσταντίνος Μάγνης

Σκηνοθεσία Τηλέμαχος Τσαρδάκας

Μουσική σύνθεση Διονύσης Μπάστας

Κίνηση Τατιάνα Λοβέρδου

Φωτισμοί Νίκος Σωτηρόπουλος

Ερμηνεύουν Δημήτρης Τζαβάρας, Ελένη Καλαντζοπούλου, Τηλέμαχος Τσώλης, Αγγέλικα Σταυροπούλου

Στίχοι Τραγουδιών Κωνσταντίνος Μάγνης, Τηλέμαχος Τσαρδάκας

Δραματουργική επεξεργασία, πρόσθετα κείμενα Τηλέμαχος Τσαρδάκας

Σχεδιασμός Εντύπων Δημήτρης Γιαννακούλιας

Ηχογραφήσεις – Μουσική παραγωγή Noisebox Studio

Παραγωγή Τηλέμαχος Τσαρδάκας & θέατρο act

Εκτέλεση Παραγωγής Αγγελική Καλλιάνου

 

Μπλάνκο

του Κωνσταντίνου Μάγνη

Τρίτη 15, Τετάρτη 16, Πέμπτη 17 Ιουλίου στις 21.30

στο Αίθριο του Παλιού Νοσοκομείου Πάτρας

 

Εισιτήρια 12 ευρώ και 10 ευρώ (φοιτητικό – μαθητικό -ανέργων)

 

ΠΡΟΠΩΛΗΣΗ

ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΟ DISCOVER

ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΟ 38Ο & 14’

 

Πληροφορίες 69361222636936122263 & 26102720372610272037

You’ll need Skype CreditFree via Skype