Loading...
Δευτέρα 19 Ιούλ 2021
"Η πηγή των Γυναικών" την Τρίτη (αύριο) στο αίθριο Παλαιού Δημοτικού Νοσοκομείου - Ολοκληρώθηκαν οι προβολές για την "Υπόθεση Κολλίνι"
Κλίκ για μεγέθυνση
"Η πηγή των Γυναικών" την Τρίτη (αύριο) στο αίθριο Παλαιού Δημοτικού Νοσοκομείου - Ολοκληρώθηκαν οι προβολές για την "Υπόθεση Κολλίνι""Η πηγή των Γυναικών" την Τρίτη (αύριο) στο αίθριο Παλαιού Δημοτικού Νοσοκομείου - Ολοκληρώθηκαν οι προβολές για την "Υπόθεση Κολλίνι""Η πηγή των Γυναικών" την Τρίτη (αύριο) στο αίθριο Παλαιού Δημοτικού Νοσοκομείου - Ολοκληρώθηκαν οι προβολές για την "Υπόθεση Κολλίνι""Η πηγή των Γυναικών" την Τρίτη (αύριο) στο αίθριο Παλαιού Δημοτικού Νοσοκομείου - Ολοκληρώθηκαν οι προβολές για την "Υπόθεση Κολλίνι""Η πηγή των Γυναικών" την Τρίτη (αύριο) στο αίθριο Παλαιού Δημοτικού Νοσοκομείου - Ολοκληρώθηκαν οι προβολές για την "Υπόθεση Κολλίνι""Η πηγή των Γυναικών" την Τρίτη (αύριο) στο αίθριο Παλαιού Δημοτικού Νοσοκομείου - Ολοκληρώθηκαν οι προβολές για την "Υπόθεση Κολλίνι""Η πηγή των Γυναικών" την Τρίτη (αύριο) στο αίθριο Παλαιού Δημοτικού Νοσοκομείου - Ολοκληρώθηκαν οι προβολές για την "Υπόθεση Κολλίνι""Η πηγή των Γυναικών" την Τρίτη (αύριο) στο αίθριο Παλαιού Δημοτικού Νοσοκομείου - Ολοκληρώθηκαν οι προβολές για την "Υπόθεση Κολλίνι"

(ΚΑΤΑΛΛΗΛΗ ΓΙΑ ΑΝΩ ΤΩΝ 12 ΕΤΩΝ)

«Η πηγή των Γυναικών», μία ταινία ωδή στην αγάπη και την ίδια τη γυναίκα, με ένα  εξαιρετικό καστ, έρχεται στις 9.30 το βράδυ της Τρίτης (αύριο) 20 Ιουλίου, να «κερδίσει τις εντυπώσεις» και να μεταφέρει από το αίθριο του Παλαιού Δημοτικού Νοσοκομείου  το μήνυμα του εκσυγχρονισμού, της ευγένειας, της μαχητικότητας, της ζωντάνιας και της ομορφιάς που διακρίνουν το γυναικείο φύλο.

Η ταινία είναι ενταγμένη στην ενότητα του Δημοτικού Κινητού Κινηματογράφου και αποτελεί κλασσική «περίπτωση» κοινωνικής αλλά με πολλά μηνύματα κωμωδίας. Γι’ αυτό «φροντίζει» ο Ράντου Μιχαλεάνου, ο Ρουμάνος σκηνοθέτης – μόνιμα εγκατεστημένος στη Γαλλία - ο οποίος «πατάει» στην κωμωδία του Αριστοφάνη «Λυσιστράτη» που γράφτηκε και διδάχθηκε το 411 π.Χ. και παρουσιάζει στην πέμπτη του ταινία τη Λειλά ως μία μοντέρνα εκδοχή στο εξωτικό περιβάλλον του Μαρόκου.

Η εντυπωσιακή φωτογραφία του Glynn Speeckaert τονίζει την αντίθεση μεταξύ του ξερού περιβάλλοντος με την άμμο και τα βουνά από τη μία, και τις χυμώδεις γυναίκες με τα έντονα χρώματα από την άλλη, κάνοντας αυτονόητη την «πηγή της ζωής».

Η ταινία

Οι γυναίκες ενός απομονωμένου χωριού στο βουνό Άτλαντας του Μαρόκο αναγκάζονται να κουβαλούν καθημερινά νερό στο χωριό απ’ τις πηγές του βουνού. Μια μέρα, μετά από ένα τραγικό συμβάν αποφασίζουν ότι όλα τελειώνουν εδώ. Τέρμα οι αγκαλιές. Τέρμα το σεξ με τους συντρόφους τους. Απεργία από κάθε συζυγικό καθήκον μέχρι να δεχθούν οι άνδρες να φέρνουν εκείνοι το νερό στο χωριό.

Η Λεϊλά, διεκδικεί με μοναδικό της όπλο τον έρωτα, ισότητα στη μόρφωση, στα δικαιώματα και στη ζωή, σήμερα και εν έτη 2012. Στο πλάι της ο σύζυγος της αλλά και η γηραιά χήρα του χωριού που όλοι σέβονται. Ο φρέσκος αέρας της «ξένης» που έρχεται από άλλον τόπο, της δίνει τη δύναμη να εναντιωθεί στα κατεστημένα και τις παρωχημένες αξίες των άγραφων παραδόσεων.

Πρωταγωνιστούν:       Χίαμ Αμπάς, Λεϊλά Μπεχτί, Χαφσιά Χερζί

Η ταινία θα επαναπροβληθεί την Πέμπτη 22 Ιουλίου στις 9.30 το βράδυ στον Ψαθόπυργο και την Κυριακή 25 Ιουλίου στα Καμίνια.

Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό. Υπενθυμίζεται ότι για την προστασία των θεατών, η είσοδος στους χώρους προβολών αρχίζει από τις 8.30 και με παραλαβή αριθμημένων καρτών.

ΥΠΟΘΕΣΗ ΚΟΛΛΙΝΙ – ΒΡΑΧΝΕΪΚΑ – ΑΠΟΗΧΟΣ

Με φόντο τον πέτρινο σταθμό του ΟΣΕ στα Βραχνέϊκα, ο Δημοτικός Κινητός Κινηματογράφος φιλοξένησε  για τελευταία φορά την ταινία  του Μάρκο Κρόιτζπεϊντνερ « Υπόθεση Κολλίνι». Οι «σινεφίλ» της περιοχής απόλαυσαν ένα καθηλωτικό δικαστικό θρίλερ βασισμένο στο ομώνυμο best seller του Φέρντιναντ βον Σίραχ, το οποίο αποτελεί μία τολμηρή ιστορική καταγγελία «γεμάτη ανατροπές».

https://www.imdb.com/title/tt1686067/?ref_=fn_al_tt_1

https://www.youtube.com/watch?time_continue=23&v=P0fzDBKcFuQ&feature=emb_logo

https://www.stradafilms.gr/film-50/

 

 
 
© Copyright 2013 - 2021 Δημοτική Βιβλιοθήκη - Πολιτιστικός Οργανισμός Δήμου Πατρέων