Φόρτωση Εκδηλώσεις

Πρόγραμμα Δημοτικού Κινητού Κινηματογράφου 2022

SHARE
ΠΟΤΕ;
14 Ιουνίου 2022 @ 21:30

Δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα προβολών στις συνοικίες και στο αίθριο του παλαιού Δημοτικού Νοσοκομείου:

Λουνάνα, Ένα Γιακ μες την τάξη
(Lunana: a yak in the class room)

Κατηγορία: Δράμα Οικογενειακό
Έτος Παραγωγής: 2019
Χώρα παραγωγής: Μπουτάν
Διάρκεια: 109΄
Χρώμα: Έγχρωμο

Σκηνοθεσία: Pawo Choyning Dorji
Πρωταγωνιστούν: Sherab Dorji, Ugyen Norbu Lhendup, Kelden Lhamo Gurung, Pema Zam

Τρίτη 14.6.2022 Παλαιό Δημοτικό Νοσοκομείο 21:30
Κυριακή 19.6.2022 Νότιο Πάρκο Ιχθυόσκαλα 21:30

Ένας νεαρός δάσκαλος στο σύγχρονο Μπουτάν, ο Ugyen, παραμελεί τα καθήκοντά του, αφού ετοιμάζεται να φύγει στην Αυστραλία για να γίνει τραγουδιστής. Οι προϊστάμενοί του, υπό μορφή τιμωρίας, τον στέλνουν να ολοκληρώσει την υπηρεσία του στο πιο απομακρυσμένο σχολείο του κόσμου, στο χωριό Λουνάνα. Μετά από οκτώ ημέρες εξαντλητικής πεζοπορίας μόνο για να φτάσει στο χωριό, συνειδητοποιεί ότι πρέπει να αποχαιρετήσει τις δυτικότροπες ανέσεις του. Στη Λουνάνα δεν υπάρχει ηλεκτρικό ρεύμα, ούτε σχολικά βιβλία, ούτε καν μαυροπίνακας. Παρόλη τη φτώχεια τους, οι κάτοικοι του χωριού ετοιμάζουν μια θερμή υποδοχή στον καινούργιο τους δάσκαλο, ο οποίος όμως έχει το βαρύ καθήκον να διδάξει τα χωριατόπαιδα ελλείψει οποιασδήποτε υποδομής. Κι ενώ ετοιμάζεται να παραιτηθεί και να φύγει, οι δυσκολίες της καθημερινότητας των θαυμάσιων μαθητών του αρχίζουν να τον συγκινούν και η απίστευτη πνευματική δύναμη των χωρικών αρχίζει να τον αλλάζει.

 

Η Πολεμίστρια
(Fight girl)

Κατηγορία: Δράσης/Οικογενειακή
Έτος Παραγωγής: 2018
Χώρα παραγωγής: Ολλανδία
Διάρκεια: 84’
Χρώμα: Έγχρωμο

Σκηνοθεσία: Γιόχαν Τίμερς
Πρωταγωνιστούν: Άϊκο Μπιμστερμπόερ, Νόα Φαρίνουμ, Χίλντε ντε Μπαρντεμέκερ

Τρίτη 21.6.2022 Παλαιό Δημοτικό Νοσοκομείο 21:30
Κυριακή 26.6.2022 Νότιο Πάρκο Ιχθυόσκαλα 21:30

Μετά το σκληρό διαζύγιο των γονιών της, η πεισματάρα Μπο μετακομίζει, μαζί με την μητέρα και τον αδελφό της, σ’ ένα προάστιο του Άμστερνταμ. Εκεί, γνωρίζει την Τζόι, μια γειτονοπούλα που θα την συστήσει στον σύλλογο kickboxing όπου αθλείται.
Η Μπο ξεδιπλώνει αμέσως το φυσικό της ταλέντο στις πολεμικές τέχνες και, παρότι άπειρη, λαμβάνει μέρος στο ολλανδικό πρωτάθλημα. Όμως, το διαζύγιο των γονιών της τη φορτίζει συναισθηματικά, δημιουργώντας καταστάσεις που απειλούν τη συμμετοχή της στο πρωτάθλημα.
Η Μπο πρέπει να μάθει πως δεν μπορεί να έχει τα πάντα υπό τον έλεγχο της και πως αυτό που πρέπει κυρίως να ελέγξει είναι ο ίδιος της ο εαυτός.

 

 

Όσκαρ και Λίλι
Oskar & Lilli

Κατηγορία: Δράμα
Έτος Παραγωγής: 2020
Χώρα παραγωγής: Αυστρία
Διάρκεια: 102’
Χρώμα: Έγχρωμο

Σκηνοθεσία: Arash T. Riahi
Πρωταγωνιστούν: Leopold Pallua, Rosa Zant, Christine Ostermayer

Τρίτη 28.6.2022 Παλαιό Δημοτικό Νοσοκομείο 21:30
Κυριακή 3.7.2022 Νότιο Πάρκο Ιχθυόσκαλα 21:30

Δύο προσφυγόπουλα από την Τσετσενία, ο 8χρονος Όσκαρ και η 13χρονη Λίλι, που ζουν τα τελευταία έξι χρόνια στην Αυστρία, πρόκειται να απελαθούν μαζί με τη μητέρα τους. Η απόπειρα αυτοκτονίας της τελευταίας έχει ως αποτέλεσμα τη βραχυπρόθεσμη αναβολή της απέλασης, αλλά σημαίνει και τον αναγκαστικό χωρισμό της οικογένειας. Η ελπίδα των παιδιών ότι θα ξαναενωθούν με τη μητέρα τους τροφοδοτείται από την αγάπη του ενός για το άλλο και παρακάμπτει όλα τα γραφειοκρατικά εμπόδια με πάθος και ποιητικότητα. Μια γλυκόπικρη οδύσσεια, που αποκαλύπτει ότι κάποιες φορές για να επιζήσεις χρειάζεται να ερμηνεύσεις τον κόσμο γύρω σου με πολλούς διαφορετικούς τρόπους.

 

ΤΟ ΤΕΡΑΣ
(Il Mostro)

Κατηγορία: Κωμωδία
Έτος Παραγωγής: 1994
Χώρα παραγωγής: Ιταλία
Διάρκεια: 112΄
Χρώμα: Έγχρωμο

Σκηνοθεσία: Ρομπέρτο Μπενίνι
Πρωταγωνιστούν: Ρομπέρτο Μπενίνι, Νικολέτα Μπράσι, Μισέλ Μπλανκ

 

Τρίτη 5.7.2022 Παλαιό Δημοτικό Νοσοκομείο 21:30

O Ρομπέρτο Μπενίνι, ο πιο αξιαγάπητος κωμικός της Ιταλίας, πρωταγωνιστεί στο ΤΕΡΑΣ υποδυόμενος τον Λόρις, έναν «ασουλούπωτο» κομπιναδόρο του οποίου η καθημερινότητα περιλαμβάνει μεταφορές μανεκέν για τις βιτρίνες μαγαζιών και την αποτροπή από όποιον θελήσει να αγοράσει το διαμέρισμα στο οποίο έχει κάνει κατάληψη. Ο Λόρις θεωρείται ύποπτος για τον άγριο βιασμό και φόνο γυναικών, εξαιτίας της ατυχούς συνήθειάς του να πιάνεται σε ενοχοποιητικές καταστάσεις (για τις οποίες πάντα υπάρχει μία εντελώς αθώα εξήγηση που η αστυνομία αδυνατεί να εντοπίσει). Μια μυστική πράκτορας (υποδυόμενη από την Νικολέτα Μπράσι, η οποία είναι η σύντροφος του Μπενίνι στη ζωή), αναλαμβάνει έπειτα από εντολή του εκκεντρικού ψυχολόγου της αστυνομίας, ονόματι Τακόνε (τον οποίο υποδύεται ο Μισέλ Μπλάνκ), να διεγείρει τις σεξουαλικές ορμές του Λόρι και να τον συλλάβει επ΄αυτοφώρω…αλλά τα πράγματα δεν εξελίσσονται ακριβώς σύμφωνα με το αρχικό σχέδιο….

Η Ρόκα αλλάζει τον κόσμο
Rocca changes the world

Κατηγορία: Δράμα/Περιπέτεια
Έτος Παραγωγής: 2019
Χώρα παραγωγής: Ολλανδία
Διάρκεια: 101’
Χρώμα: Έγχρωμο

Σκηνοθεσία: Katja Benrath
Πρωταγωνιστούν: Luna Maxeiner, Caspar Fischer-Ortmann, Luise Richter.

Πέμπτη 7.7.2022 Αγυιά – Πλατεία Ελλ. Πεζογράφων 21:30
Κυριακή 10.7.2022 Μιντιλόγλι 21:30

Θαρραλέα, αστεία και μοναδική: αυτή είναι η Ρόκα. Είναι έντεκα χρόνων και ζει μια μάλλον, ιδιαίτερη ζωή. Όσο ο μπαμπάς της την κοιτάζει από ψηλά –αφού είναι αστροναύτης σε αποστολή στο διάστημα–, η Ρόκα ζει μόνη με το σκιουράκι της και πηγαίνει σε κανονικό σχολείο για πρώτη φορά στη ζωή της. Ο ανέμελος και αντισυμβατικός τρόπος ζωής της την κάνει να ξεχωρίζει αμέσως ανάμεσα στους συμμαθητές της. Με γενναιότητα αντιμετωπίζει τους νταήδες της τάξης, γιατί πρώτα και πάνω απ’ όλα η Ρόκα υπερασπίζεται τη δικαιοσύνη. Γι’αυτό, άλλωστε, γίνεται φίλη με τον άστεγο Κάσπαρ και προσπαθεί να τον βοηθήσει. Ταυτόχρονα, παλεύει με όλες της τις δυνάμεις για να κερδίσει την καρδιά της γιαγιάς της.

 


Κομμώσεις Ρόμι
Romy’s Salon

Κατηγορία: Δράμα
Έτος Παραγωγής: 2019
Χώρα παραγωγής: Ολλανδία
Διάρκεια: 92’
Χρώμα: Έγχρωμο
IMDB: 7,2
Νεανικό Πλάνο

Σκηνοθεσία: Mischa Kamp
Πρωταγωνιστούν: Beppie Melissen, Vita Heijmen, Noortje Herlaar

Τρίτη 12.7.2022 Παλαιό Δημοτικό Νοσοκομείο 21:30
Πέμπτη 14.7.2022 Ψαθόπυργος 21:30
Κυριακή 17.7.2022 Γούβα 21:30

Στο “Κομμώσεις Ρόμι”, τρεις γενιές γυναικών έρχονται αντιμέτωπες με τις συνέπειες του Αλτσχάιμερ. Όταν η ηλικιωμένη κομμώτρια Stine αποφασίζει να εξομολογηθεί την κατάστασή της στη δεκάχρονη εγγονή της Romy και όχι στην κόρη της Margot, μια μεγάλη περιπέτεια αρχίζει.

 

Σούπα Μόντο
(Supa Modo)

Κατηγορία:
Έτος Παραγωγής: 2018
Χώρα παραγωγής: Κένυα-Γερμανία
Διάρκεια: 74΄
Χρώμα: Έγχρωμο

Σκηνοθεσία: Λικαριόν Γουαϊνάινα
Πρωταγωνιστούν: Στάισι Γουαγουέρου, Μαριάν Νούγκο

Τρίτη 19.7.2022 Παλαιό Δημοτικό Νοσοκομείο 21:30
Πέμπτη 21.7.2022 Αρόη 21:30
Κυριακή 24.7.2022 Θέα 21:30

Η 9χρονη Τζο λατρεύει τις ταινίες δράσης και ονειρεύεται να γίνει υπερηρωίδα. Η μεγαλύτερή της επιθυμία είναι να γυρίσει μια ταινία και να πρωταγωνιστήσει σ’ αυτήν. Στη φαντασία της ξεχνάει ότι βρίσκεται στο τελικό στάδιο της ασθένειάς της. Όταν η αδερφή της αγανακτεί βλέποντας το εύθυμο κορίτσι να σπαταλάει τον πολύτιμο χρόνο που του απομένει ξαπλωμένο στο κρεβάτι, ενθαρρύνει την Τζο να πιστέψει στις μαγικές της δυνάμεις και πείθει όλους τους συγχωριανούς να τη βοηθήσουν να πραγματοποιήσει το όνειρό της.

 

 

Λιάνα
(Liyana)

Κατηγορία: Animation Ντοκιμαντέρ
Έτος Παραγωγής: 2018
Χώρα παραγωγής: Σουαζιλάνδη-ΗΠΑ-Κατάρ,
Διάρκεια: 77’
Χρώμα: Έγχρωμο

Σκηνοθεσία: Aaron Kopp, Amanda Kopp

Τρίτη 26.7.2022 Παλαιό Δημοτικό Νοσοκομείο 21:30
Πέμπτη 28.7.2022 Μικρασιατικός Σύλλογος 21:30
Κυριακή 31.7.2022 Kάτω Καστρίτσι 21:30

Ένα κορίτσι απ’ τη Σουαζιλάνδη ξεκινάει για μια επικίνδυνη αποστολή διάσωσης των μικρών δίδυμων αδελφών της. Αυτό το αφρικανικό παραμύθι κινουμένων σχεδίων γεννιέται στη φαντασία πέντε ορφανών παιδιών απ’ τη Σουαζιλάνδη, που συνεργάζονται για να πουν μια ιστορία επιβίωσης βγαλμένη απ’ τις πιο σκοτεινές τους μνήμες και τα πιο φωτεινά τους όνειρα. Το ταξίδι της φανταστικής τους πρωταγωνίστριας δια πλέκεται με ποιητικές και διεισδυτικές σκηνές ντοκιμαντέρ, δημιουργώντας μια μοναδική στο είδος της γιορτή συλλογικής αφήγησης.

« Όλες οι Εκδηλώσεις