Φόρτωση Εκδηλώσεις

“Το φιντανάκι” – αίθριο Παλαιού Δημοτικού Νοσοκομείου 14/9

SHARE
ΠΟΤΕ;
14 Σεπτεμβρίου 2022 @ 08:00 - 17:00

Τελευταία «στροφή» σήμερα στις 9.00 το βράδυ για το Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου με την παράσταση «Το φιντανάκι» που ανεβαίνει σε σκηνοθεσία Δημήτρη Χουρδούμη  από την ομάδα «Χορολάτρες» του Πολιτιστικού Συλλόγου Παραλίας «Άγιος ιωάννης», στο αίθριο του Παλαιού Δημοτικού Νοσοκομείου.

«Το φιμντανάκι» είναι γραμμένο από τον Παντελή Χορν και αποτελεί  ένα από τα σημαντικότερα νεοελληνικά έργα. Είναι δραματικό έργο της αθηναϊκής γειτονιάς του μεσοπολέμου και γράφτηκε το 1921 Το θέμα είναι εμπνευσμένο από τα γεγονότα της εποχής. Οι οικονομικές όσο και οι κοινωνικές συνθήκες που επικρατούσαν, όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά σε όλη την Ευρώπη.

Όλα εκτυλίσσονται σε μια πλακιώτικη αυλή λίγο καιρό πριν από την Μικρασιατική καταστροφή. η Τούλα, (το νεαρό φιντανάκι), φτωχή μοδίστρα, κόρη του ταχυδρόμου κυρ- Αντώνη, θα γνωρίσει τον έρωτα στο πρόσωπο του Γιάγκου, ενός νέου άνεργου μάγκα (κουτσαβάκης). Ο Γιάγκος θα προδώσει τον έρωτά της για χάρη της Εύας, που εκτός από όμορφη έχει και πολλές γνωριμίες που ίσως φανούν χρήσιμες στον Γιάγκο.

Η Τούλα όμως, περιμένει το παιδί του. Μπροστά στο σκάνδαλο και με προτροπή της κυρά-Κατίνας, μιας γυναίκας ελαφρών ηθών- ο κυρ-Αντώνης θα καταχραστεί χρήματα της υπηρεσίας του και θα κινδυνέψει να οδηγηθεί στη φυλακή. Στο τέλος του έργου, ο κυρ-Αντώνης πεθαίνει, πληγωμένος βαθιά στην αξιοπρέπειά του, και η Τούλα ακολουθεί τον ηλικιωμένο αλλά εύπορο Γιαβρούση προκειμένου να φύγει από την φτώχεια…

Η ΑΥΛΑΙΑ ΚΛΕΙΝΕΙ ΚΑΙ ΤΥΠΙΚΑ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 15 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΟΙΧΤΗ ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ «ΒΑΝDA MORENA»

Οι τίτλοι τέλους για το φετινό Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου θα «πέσουν» και επίσημα στις 9.00 το βράδυ την Πέμπτη 15 Σεπτεμβρίου στην «Ιχθυόσκαλα» στο Νότιο Πάρο της Πάτρας, όπου θα πραγματοποιηθεί  συναυλία με δωρεάν είσοδο για το κοινό, από το μουσικό σχήμα Banda Morena.

Οι “Banda Morena” είναι μία πολυδιάστατη µπάντα, η οποία κινείται σε ποικίλα µουσικά είδη. Το σχήμα να χαρακτηρίζεται από φρεσκάδα, κέφι, δημιουργική φαντασία στη µουσική προσέγγιση, και φέρνει κάτι νέο στην τοπική µουσική σκηνή. Η συμπλήρωση του «ράστερ» της ομάδας έγινε µέσα από µια πολύ ενδιαφέρουσα συνάντηση ανθρώπων που έχουν θητεύσει σε πολλά µουσικά σχήματα της περιοχής και όχι µόνο.

Ο ήχος και οι µελωδίες της µπάντας ταλαντεύονται ανάμεσα στο ροκ, έντεχνο, swing, rock n’ roll, disco, κυρίως της ελληνικής, αλλά και της ξένης µουσικής σκηνής, µε ρετρό αισθητική και ενδιαφέρουσες ενορχηστρώσεις.

Τη σχήμα απαρτίζουν οι  Εύη Αναστοπούλου(τραγούδι),  Χρήστος Ζαχαρόπουλος(τραγούδι) Θοδωρής Βένδρας (μπάσο – φωνητικά), Φώτης Αθανασόπουλος (πλήκτρα), Λεωνίδας Βασιλόπουλος (κιθάρα) Νίκος Χαραλαμπάκης (τύμπανα).

 

 

« Όλες οι Εκδηλώσεις