Φόρτωση Εκδηλώσεις

Πενήντα χρόνια από τον ηρωϊκό ξεσηκωμό του Πολυτεχνείου – ΜΕΓΑΛΗ ΜΟΥΣΙΚΟΧΟΡΕΥΤΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΠΑΤΡΕΩΝ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟ

SHARE
ΠΟΤΕ;
10 Νοεμβρίου 2023 @ 08:00 - 21:00
Ο Δήμος της Πάτρας και ο Πολιτιστικός Οργανισμός με το χορευτικό του τμήμα, τιμούν την συμπλήρωση 50 χρόνων από τον ηρωικό ξεσηκωμό του Πολυτεχνείου και την αντιδικτατορική πάλη του λαού, με την πραγματοποίηση μουσικοχορευτικής παράστασης.
Μισό αιώνα μετά την εξέγερση του Πολυτεχνείου οι μνήμες μένουν άσβεστες. Με οδηγό τη μουσική, το τραγούδι, το χορό και την εικόνα θα έρθουν στο προσκήνιο μοναδικές στιγμές που θα θυμίσουν σε όλους και όλες ότι κανένας αγώνας δεν πάει χαμένος.
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στις 9.00 το βράδυ την Πέμπτη 16 Νοεμβρίου στα Παλαιά Σφαγεία με ένα ξεχωριστό αφιέρωμα στα γεγονότα των ημερών.
Η Ορχήστρα του Χορευτικού με μαέστρο την Δήμητρα Αψώμοτου θα παρουσιάσει ένα μουσικό ταξίδι με τραγούδια εκείνων των ημερών ενώ το εφηβικό τμήμα του χορευτικού μαζί με τους δασκάλους θα παρουσιάσει σε χορογραφίες του Χρήστου Γιαννόπουλου το δικό του αφιέρωμα.
Στο πλαίσιο της εκδήλωσης θα προβληθούν βίντεο και θα διαβαστούν κείμενα Η εκδήλωση προσεγγίζει την περίοδο πριν, κατά και μετά την εξέγερση του Πολυτεχνείου, αναδεικνύοντας τα μηνύματα των περιόδων αυτών.
Η επιμέλεια των κειμένων είναι του Χρήστου Γιαννόπουλου. Η ενδυματολογική επιμέλεια της Αναστασίας Αγγελοπούλου και της Κοστάτζας Κοσμάτου. Γενική επιμέλεια Χρήστος Γιαννόπουλος.
Η είσοδος είναι ελεύθερη.

« Όλες οι Εκδηλώσεις