Φόρτωση Εκδηλώσεις

    ” Το ωδείο παρουσιάζει…” – Συναυλία με έργα L. Van Beethoven και R. Schumann – ΔΕΥΤΕΡΑ 13 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΩΔΕΙΟ ΠΑΤΡΩΝ

    SHARE
    ΠΟΤΕ;
    10 Νοεμβρίου 2023 @ 08:00 - 20:00
    Η ενότητα συναυλιών του Δημοτικού Ωδείου Πατρών «Μίκης Θεοδωράκης» με τίτλο το «Ωδείο παρουσιάζει…» συνεχίζεται στις 8.00 το βράδυ της Δευτέρας 13 Νοεμβρίου με την παρουσίαση έργων των L. Van Beethoven, R. Schumann.
    Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα συναυλιών του Δημοτικού Ωδείου (Αράτου 10). Σε αυτή συμμετέχουν οι μουσικοί Γ. Μπεσσόνοβ (Βιολοντσέλο) και Σπ. Τσελέντης (Πιάνο).
    Μπεσσόνοβ Γιούρι (Βιολοντσέλλο)
    Γεννήθηκε στη Μόσχα. Σπούδασε βιολοντσέλο στο Μουσικό Κολλέγιο “Gnessins τηςΜόσχας με καθηγητή τον A. Benditski και στη ρωσική Ακαδημία Μουσικής “Gnessins” της Μόσχας με καθηγητή τον A. Vlasov. Συνεργάστηκε με την Κρατική Νέα Συμφωνική Ορχήστρα της Μόσχας και με τη ορχήστρα του Θεάτρου “Bolshoi”. Έχει εμφανιστεί σε πόλεις της Ρωσίας και της Ελλάδας. Από το 1991 είναι μέλος της Ορχήστρας Πατρών και καθηγητής στο Δημοτικό Ωδείο Πατρών και Ιωαννίνων. Έχει εμφανιστεί σε πολλές συναυλίες και εκδηλώσεις με σύνολα και σαν σολίστ.
    Σπύρος Τσελέντης (Πιάνο)
    Γεννήθηκε στην Πάτρα όπου και ξεκίνησε τις μουσικές του σπουδές . Το 1983 παίρνει Δίπλωμα Πιάνου με Άριστα παμψηφεί και Α’ βραβείο στην τάξη του Κ. Κυδωνιάτη. Έχει μαθητεύσει με τους κ.κ. Α. Γεωργακόπουλο, P. Sancan, L. Vlassenko και στην Russian Gnesin’s Academy με τον Σαγιάμωφ και έχει δώσει ρεσιτάλ και κονσέρτα μουσικής δωματίου τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό.
    Έχει κάνει ηχογραφήσεις για την Ελληνική ραδιοφωνία και τηλεόραση. Σε συνεργασία με το Ιόνιο Πανεπιστήμιο κυκλοφόρησε το
    c.d. με τίτλο ΄΄24 πρελούδια΄΄ σε μουσική του συνθέτη Γ. Παπαϊωάννου. Συμμετέχει σε σύνολα τόσο κλασσικής όσο και σύγχρονης μουσικής.
    Είναι καθηγητής στο Δημοτικό Ωδείο Πατρών και στο Δημοτικό Ωδείο Πειραιά.
    ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
    L. Van Beethoven – Sonata A-Dur Nr. 3 Op. 69
    For cello and piano
    1. Allegro ma non tanto
    2. Scherzo – Allegro molto
    3. Adagio cantabile – Allegro vivace
    R. Schumann – 3 romances Op. 94
    1. Nicht Schnell
    2. Einfach, innig
    3. Nicht Schnell
    R. Schumann – 5 Pieces in Folk Style Op. 102
    1. Mit Humor
    2. Langsam
    3. Nicht Schnell, mit viel Ton zu spielen
    4. Nicht zu rasch
    5. Stark und markiert

    « Όλες οι Εκδηλώσεις