Χώροι πολιτισμού

Μουσείο Λαϊκής Τέχνης

Το Μουσείο Λαϊκής Τέχνης (Δωρεά του Πολιτιστικού Κέντρου Πατρών στον Δήμο Πατρέων από το 2012) στεγάζεται στις αίθουσες Χάνσεν του Παλαιού Δημοτικού Νοσοκομείου Πατρών.
Το αρχειακό υλικό του Μουσείου αποτελούν ένα σύνολο από ενότητες, που τεκμηριώνουν ένα σημαντικό μέρος της πολιτιστικής κληρονομιάς της περιοχής. Αναλυτικότερα διαθέτει συλλογές που αφορούν: Στην καλλιέργεια της γης και την παρασκευή ψωμιού, στην καλλιέργεια του αμπελιού, στην παρασκευή κρασιού και τσίπουρου, στην κτηνοτροφία, στα αντικείμενα οικιακής χρήσης, στην επεξεργασία του μαλλιού και στην υφαντική με παραδοσιακό αργαλειό. Παρουσιάζεται επίσης υλικό από αστικά παραδοσιακά εργαστήρια όπως: Υφαντική με εργοστασιακό αργαλειό, Πιλοποιείο, Κηροπλαστείο, Υποδηματοποιείο Σχοινοποιείο και Τυπογραφείο.

Πλατεία Κορύλλων 2
2610- 621523

Καταφύγιο Υψηλών Αλωνίων

Αντιαεροπορικό Καταφύγιο του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου το οποίο είναι επισκέψιμο από το 2020 και λειτουργεί έκθεση αρχειακού και επετειακού υλικού που συνοδεύεται με εικαστικές εγκαταστάσεις.

Προγραμματισμένες επισκέψεις – ξεναγήσεις σε συλλόγους, σωματεία και σχολεία, κλείνονται τηλεφωνικά

Αθανασίου Διάκου 56
2610 390935 & 2610 361527

Εργοστάσιο Τέχνης «Θάνος Μικρούτσικος»

Μεγάλος Θεατρικός χώρος που λειτούργησε πρώτη φορά το 2006, για τις ανάγκες του θεσμού, ο οποίος μετά από χρόνια εγκατάλειψης επισκευάζεται για να επαναλειτουργήσει. Το 2019 ο Δήμος Πατρέων το μετονόμασε σε «Εργοστάσιο Τέχνης – Θάνος Μικρούστικος» προς τιμή του Πατρινού μουσικοσυνθέτη.

Ακτή Δυμαίων 50

Παλαιό Δημοτικό Νοσοκομείο

Κτίριο του Δανού αρχιτέκτονα CH.E.Hansen, το οποίο λειτούργησε σαν νοσοκομείο από το 1872 έως και το 1973.  Σήμερα το κτίριο φιλοξενεί το Μουσείο Λαϊκής Τέχνης και το Εικαστικό Εργαστήρι του Δήμου Πατρέων ενώ στο αίθριο του πραγματοποιούνται εκδηλώσεις μουσικές, θεατρικές και εικαστικές.

Πλατεία Κορύλλων 2

Παλαιά Σφαγεία

Πολυδύναμος πολιτιστικός χώρος με κέντρο αναφοράς το Καρναβάλι και τον Καραγκιόζη

Ακτή Δυμαίων 84


Αιτήσεις Παραχώρησης